6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLuptă pentru Cupă la Târgu Jiu

Luptă pentru Cupă la Târgu Jiu

Oraşul Târgu Jiu găzduieşte, timp de două zile, Final Four la baschet, miza competiţiei fiind câştigarea Cupei României.

 

Energia Rovinari, CSU Asesoft Ploieşti, CSU Cuadripol Braşov şi CS Otopeni sunt echipele calificate în turneul final al Cupei României ce va avea loc sâmbătă şi duminică, începând cu ora 17.00, în Sala Sporturilor din Târgu Jiu. CSU Cuadripol Braşov şi CS Otopeni se vor înfrunta în prima semifinală (ora 17.00), iar două ore mai târziu, Energia Rovinari va încerca să elimine din competiţie cel mai puternic adversar din baschetul românesc, CSU Asesoft Ploieşti. Învingătoarele din prima zi vor juca duminică, de la ora 19.00, pentru câştigarea trofeului, iar învinsele, de la ora 17.00, pentru locul trei. Deşi a pierdut de fiecare dată în sezonul regulat în faţa ploieştenilor, antrenorul grupării gorjene, Theo Evans, consideră că echipa sa are şanse să elimine favorita din drumul spre un nou trofeu. „Avem şanse mari, jucăm acasă, am urmărit Asesoftul la toate meciurile pe care le-au avut în ultimul timp, chiar şi cel de la Craiova, pe care l-au pierdut. Suntem pregătiţi pentru ei şi avem şanse mari să-i învingem", a spus Evans. Americanul crede că apărarea va fi cheia succesului. „Cheia jocului va fi în apărare şi la recuperare. Ei au sportivi care joacă foarte bine în atac şi cu siguranţă vor marca, dar trebuie să-i punem în dificultate de fiecare dată şi să-i forţăm să greşească. Dacă-i laşi să joace cum vor ei, va fi foarte greu. Apărarea şi recuperarea sunt obiectivele de joc pe care ni le propunem în acest joc", a mai spus Evans.

 

Premieră şi pentru Theo Evans

 

Capacitatea Sălii Sporturilor din Târgu Jiu va fi mărită cu aproximativ 500 de locuri special pentru acest eveniment, urmând să fie amplasate în spatele panourilor tribune mobile. Intrarea la un meci costă trei lei, abonaţii clubului Energia beneficiind de intrare gratuită doar la jocurile grupării gorjene. Oficialii echipei Energia şi-au propus să câştige competiţia de la Târgu Jiu, în ciuda statutului de outsider. „Asesoft, pe lângă echipa în sine, are şi un nume şi o tradiţie, este deţinătoarea titlului şi a Cupei în ultimii cinci ani. Joci şi împotriva palmaresului lor în acelaşi timp. Întotdeauna e o provocare mai mare când joci cu o echipă de top. Am eliminat două echipe importante ca să ajungem în Final Four şi în nici un caz nu ne gândim la locul trei. Ne gândim numai la locul întâi. Doar doi jucători din echipă au mai câştigat o cupă până acum şi cu atât mai mult există dorinţa de a câştiga trofeul", a declarat Evans.

Energia Rovinari este debutantă în Final Four, ca şi tehnicianul Theo Evans. „Ar fi o realizare foarte mare câştigarea Cupei României. Nu am mai jucat în SUA, pentru că nu există acest gen de competiţie – Cupă, sunt campionate unde am mai jucat, finale unde am mai ajuns, dar o Cupă e ceva nou. Ar fi minunat să câştigăm şi asta şi vrem. Nu-mi dau seama cât de importantă e competiţia pentru România, în SUA nu există decât sezon regulat şi play-off şi asta e tot ce contează. E un lucru nou pentru mine, nu ştiu exact în ce postura suntem", a mai spus Theo Evans.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS