13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalul feminin românesc, evocat într-o carte

Fotbalul feminin românesc, evocat într-o carte

Cartea „File de istorie", scrisă de profesoara Rodica Şiclovan, a ieşit recent din tipar, la Tipografia de Sud din Craiova, fiind lansată recent, în Capitală.

Volumul, lansat la exact 19 ani de la oficializarea fotbalului feminin românesc, prezintă în cele aproape 560 de pagini evoluţia lui, precum şi suişurile şi coborâşurile echipei naţionale feminine de fotbal.

Sunt prezentate fişele individuale ale jucătoarelor, palmaresul naţionalei, dar şi fotografii cu fotbalistele care au îmbrăcat tricoul reprezentativei României.

În „File de Istorie" se regăsesc şi jucătoare de la CFR Craiova, campioana României în sezonul 1991-1992, care au îmbrăcat tricoul naţionalei: Amalia Papară, Doina Stoica, Ana Stăncuţă, Victorina Simion, Henrieta Stoenescu, Carmen Apostol, Maria Delicoiu, Violeta Mândruţ, Maria Zugravu, Sorina Călin, Daniela Ghindă, Magdalena Botoroagă, dar şi antrenorul Virgil Popescu, care a pregătit CFR Craiova, dar şi naţionala, în diferite perioade.

Autoarea cărţii, Rodica Şiclovan, îi mulţumeşte în prefaţă lui George Constantin Păunescu, în semn de preţuire pentru sprijinul acordat în perioadele grele întâmpinate de lotul naţional de fotbal feminin: „În mod deosebit, dorim să-i mulţumim domnului George Păunescu, pentru înţelegerea şi pentru sprijinul acordat într-o perioadă grea a lotului naţional feminin, atunci când am fost ajutaţi cu sponsorizări, prin echipament şi cantonamente, urmate de o perioadă benefică a lotului prin obţinerea unor rezultate deosebite în jocurile oficiale şi amicale internaţionale".

Volumul apare într-un context aniversar – împlinirea unui secol de la înfiinţarea Federaţiei Române de Fotbal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS