8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVâlcencele se refac la Moeciu

Vâlcencele se refac la Moeciu

Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au plecat ieri-dimineaţă la Moeciu, acolo unde timp de trei zile vor participa la un cantonament centralizat în cadrul căruia se va pune accentul pe refacere. La această acţiune participă 23 de jucătoare, singurele absente fiind Adriana Nechita şi Tereza Tamaş Pâslaru, ambele accidentate. Oltencele se vor întoarce la Râmnicu Vâlcea mâine seară. „Vă daţi seama că fetele sunt obosite după un sezon extrem de încărcat, în care au luptat pe mai multe fronturi, la echipa de club şi la cea naţională. Aveau nevoie de aceste zile de relaxare. Apoi vor veni cu forţe proaspete pentru a pregăti la intensitate maximă meciurile cu Viborg, din semifinalele Ligii Campionilor", a spus vicepreşedintele Petre Berbecaru.

Vestea bună din lotul chimist este că Valeria Motogna Beşe este refăcută în totalitate şi ar putea fi surpriza pregătită danezelor de Radu Voina. Ea ar putea fi folosită în special în apărare, acolo unde dă randament.

În aceste zile se poartă discuţii între oficialii de la Oltchim şi cei de la Viborg pentru stabilirea amănuntelor legate de cele două partide din penultimul act al Ligii Campionilor. În sezonul trecut, atunci când cele două formaţii s-au întâlnit în prima fază a grupelor, danezii au refuzat reciprocitatea şi au decis să vină la Râmnicu Vâlcea pe cont propriu.

Adversara Oltchimului a câştigat detaşat sezonul regulat din Danemarca, reuşind 22 de victorii din 22 de meciuri. Ex-chimista Cristina Vărzaru a marcat 61 de goluri, fiind una din principalele golghetere. Campionatul danez continuă cu două grupe, un fel de play-off, câştigătoarele urmând să joace finala pentru câştigarea titlului naţional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS