12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBrawn GP, surpriza de la Melbourne

Brawn GP, surpriza de la Melbourne

Prima cursă, primul pole, prima dublă, aşa s-ar rezuma în câteva cuvinte cronica primei etape din Formula 1, spectacolul fiind nelipsit din Marele Premiu al Australiei.

 

Debut năucitor al noii echipe Brawn GP în Formula 1, pilotul Jenson Button şi coechipierul său, Rubens Barrichello, adjudecându-şi primele două locuri în MP al Australiei, din prima etapă a noii ediţii din „Marele circ".

Jenson Button, omul începutului de sezon, a afirmat la sfârşitul cursei de la Antipozi că acesta este doar începutul unei frumoase aventuri. „Ce zi uluitoare! Acest prim Mare Premiu la care participăm s-a terminat pur şi simplu precum o poveste cu zâne. Ar putea părea ca o victorie facilă, dar n-a fost deloc aşa. Am ajuns însă la final şi asta e tot ce contează. Această victorie este pentru mine, familie şi pentru echipa mea. Au trecut câteva luni grele, dar vreau să mulţumesc din suflet tuturor pentru că au fost atât de puternici şi nu
şi-au pierdut speranţa nici un moment. În acest weekend am realizat exact ceea ce meritam pentru munca depusă în ultimele luni. Şi ce e cel mai interesant este că urmează mult mai multe din partea mea şi a acestei echipe. Abia aştept să ajungem în Malaiezia", a spus Button, înregistrat cu timpul de 1h:34m:15,784s.

Clasat la 0,807 secunde în spatele colegului său de echipă, brazilianul Rubens Barrichello a mărturisit că nu a fost o cursă uşoară. „Ei bine, s-ar putea spune că am avut o cursă plină de evenimente, dar sunt încântat că am reuşit locul secund. Acesta este startul unei călătorii extrem de interesante pentru noi", a punctat Barrichello, completat de patronul său, Ross Brawn: „Am muncit incredibil de mult pentru această victorie şi faptul că am văzut această dedicare şi acest angajament fructificate de Jenson şi Rubens printr-o dublă la prima noastră cursă este extrem de satisfăcător. Este un rezultat senzaţional! Este doar începutul pentru noi şi am fost departe de a avea o cursă perfectă, vom progresa".

 

Trulli – penalizat, Vettel – amendat

 

Jarno Trulli a fost şi în această cursă penalizat şi scos în afara punctelor după ce sâmbătă ambele monoposturi Toyota fuseseră eliminate din clasamentul sesiunii de calificări. Italianul a terminat cursa pe locul trei după ce luase startul de pe linia boxelor, însă l-a depăşit pe Lewis Hamilton sub Safety Car, în ultima perioadă de neutralizare. Trulli a primit o penalizare de 25 de secunde, suficient pentru a-l scoate din puncte, având în vedere finish-ul grupat, astfel că Lewis Hamilton a primit cele şase puncte cuvenite treptei a treia a podiumului. „Am câştigat mai multe puncte decât
ne-am fi aşteptat. Eu încercam să adun măcar un punct, deci şase reprezintă un rezultat foarte bun. În mod sigur n-am uitat cum se câştigă curse. Strategia noastră a fost perfectă, iar echipa a făcut o treabă fantastică. Având în vedere pachetul pe care-l avem la dispoziţie, am stors fiecare gram de ritm posibil din maşină. Sunt foarte mulţumit. De asemenea, sincere felicitări lui Jenson Button, a pilotat strălucitor întregul weekend şi atât el, cât şi coechipierul său merită acest succes", a afirmat campionul în exerciţiu, Lewis Hamilton.

Altă penalizare a fost trecută în dreptul lui Sebastian Vettel, mai precis, 50.000 de dolari şi zece poziţii pe grila de start în următorul Mare Premiu, cel de duminică, din Malaiezia (Kuala Lumpur), şi asta pentru că neamţul nu a lăsat maşina la marginea pistei după accidentul cu Robert Kubica. Vettel a încercat să continue măcar până la boxe cu o maşină destul de avariată şi n-a poziţionat-o într-un loc sigur, aşa cum îi transmisese conducerea cursei.

Clasamentul în MP al Australiei: 1. J. Button (Brawn GP), 2. R. Barrichello (Brawn GP), 3. L. Hamilton (McLaren), 4. T. Glock (Toyota), 5. F. Alonso (Renault), 6. N. Rosberg (Williams), 7. S. Buemi (Toro Rosso), 8. S. Bourdais (Toro Rosso).

Clasament constructori: 1. Brawn GP – 18 puncte, 2. McLaren – 6, 3. Toyota – 5, 4. Renault – 4, 5. Williams – 3, 6. Toro Rosso – 3.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS