7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Victorie vitală

Pandurii Târgu Jiu – FC Braşov

Stadion „Municipal“, sâmbătă, ora 18.00.

Formaţii probabile:

Pandurii: Mingote – Rusu, Rus, Chibulcutean, Cardoso – Ghindeanu, Murgan, Stângă, Tremonti – Raskovic, Simion. Antrenor: Sorin Cîrţu.

FC Braşov: Coman – Voicu, Abrudan, N. Constantin, Ezeguias – Cristescu,
P. Adriano, Măldărăşanu,
Ct. Munteanu – Surdu, Dedu. Antrenor: Răzvan Lucescu.

Vor arbitra: Al. Tudor – M. Orbuleţ, R. Ghinguleac.

Echipa lui Sorin Cîrţu este obligată să câştige pentru a nu-şi înrăutăţi situaţia, însă trebuie să desfacă „lacătul“ defensivei lui Răzvan Lucescu, cea mai bună din Liga I.

 

Înţepenită de trei etape deasupra liniei retrogradării, Pandurii Târgu Jiu are nevoie de victorie pentru a scăpa de aerul irespirabil din subsolul clasamentului. Nou-promovata FC Braşov pare un adversar abordabil în comparaţie cu precedenţii oponenţi ai pandurilor, mai ales că Răzvan Lucescu este suspendat, la fel ca Buga, Ilyeş şi Roman, trei dintre titularii oaspeţilor. Cîrţu a restructurat din nou atacul, Raskovic – Simion fiind noul cuplu ofensiv al pandurilor, care are misiunea să străpungă defensiva de fier a braşovenilor, cea mai bună din Liga I. Cum Popete este suspendat, Cîrţu îi dă o nouă şansă lui Rusu după jocul slab de la Bucureşti, cu Dinamo. FC Braşov vine la Târgu Jiu să ia toate punctele, dar Răzvan Lucescu nu a câştigat niciodată în oraşul lui Brâncuşi ca antrenor, dar nici nu a pierdut. Lucescu a remizat de două ori pe când se afla la Rapid, 0-0 şi 1-1, acuzând de fiecare dată terenul prost.

 

Tudor, talisman pentru panduri

 

Delegat pentru prima dată în acest sezon să conducă un joc al grupării gorjene, centralul Alexandru Tudor vine la Târgu Jiu după o prestaţie apreciată în partida Saint Etienne – Werder Bremen, 2-2, manşa retur din sferturile de finală ale Cupei UEFA. Oficialii gorjeni au primit cu entuziasm vestea delegării arbitrului bucureştean. „Ne bucurăm că a avut o presaţie foarte bună la Saint Etienne şi e primul meci pe care-l arbitrează după cupele europene. Dacă în România ar fi mai mulţi arbitri de valoarea morală şi profesională a lui Tudor, am dormi şi noi, şi jucătorii mai liniştiţi. Sperăm că o să ne arbitreze în acest sezon şi în deplasare, pentru că e un arbitru care impune respect, iar jucătorii îşi văd de joc", a declarat secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi.

Cu Alexandru Tudor la centru, Pandurii Târgu Jiu a obţinut numai victorii pe „Municipalul" târgujian în Liga I, 2-1 cu FCM Bacău, sezonul 2005-2006, 1-0 cu Farul, sezonul 2006-2007, şi 2-0 cu Universitatea Craiova, sezonul 2007-2008.

 

Condescu: Va fi un meci greu

 

Optimist, preşedintele pandurilor, Marin Condescu (foto), crede într-o victorie detaşată a echipei sale, chiar dacă FC Braşov este formaţia cu cea mai bună apărare din Liga I, iar gorjenii nu au găsit în retur drumul spre plasa porţii adverse. „Va fi un meci greu, nu va fi deloc uşor, dar părerea mea e că vom obţine victoria. Vom schimba statistica. O să dăm goluri pentru tot începutul de retur, chiar dacă Braşovul are cea mai bună apărare din Liga I", a afirmat Condescu.

Ca să scape de ghinion, Sorin Cîrţu şi-a dus vineri echipa la Mănăstirea Lainici. Tehnicianul speră ca, pe lângă ajutorul divin, Pandurii să beneficieze şi de sprijinul publicului. „Este un meci acasă, e normal să vină lumea să susţină echipa la greu. Şi cu Timişoara a venit multă lume, a susţinut echipa, dar dacă s-a întâmplat ce s-a întâmplat… Dacă făceam un rezultat bun, îi atrăgeam să vină şi cu FC Braşov, însă acum lumea o să aibă o atitudine mai distantă", crede Cîrţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS