22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim vrea victoria la Gyor

Oltchim vrea victoria la Gyor

Campioanele României la handbal îşi doresc un succes la Gyor, pentru a termina grupa pe primul loc al clasamentului din Liga Campionilor.

 

Cu biletele de semifinale în buzunare, handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea vor juca ultima partidă din grupa 2 principală în deplasare, pe terenul campioanei Ungariei, ETO Gyor. Chiar dacă şi gazdele sunt calificate în „careul de aşi" al Ligii Campionilor Europeni, meciul de sâmbătă, de la ora 16.15, are o miză importantă. Formaţia care va termina pe primul loc al clasamentului va întâlni în semifinală echipa clasată pe poziţia secundă în cealaltă grupă şi, mai important, va juca returul pe propriul teren. ETO Gyor este favorită la cucerirea celor două puncte puse în joc. În plus, are şi avantajul unui rezultat de egalitate, având în vedere că are un punct avans faţă de elevele lui Radu Voina.

Arbitrajul va fi asigurat de o brigadă din Rusia, formată din Viktor Poladenko şi Igor Chernega. Delegat din partea Federaţiei Europene de Handbal va fi un sârb, Vlado Pendic.

În cealaltă partidă a grupei, Buducnost primeşte vizita formaţiei Krim Ljubljana, ambele echipe fiind ieşite din cursa de calificare în faza semifinalelor. Gazdele au nevoie de un succes pentru a termina grupa pe podium.

Marcatoarele Oltchimului în această ediţie a Ligii Campionilor: Lecuşanu – 57, Manea – 49, Elisei – 45, Meiroşu – 40, Luca – 38, Maier – 31, Avădanii – 17, Szücs – 13, Pidpalova – 12, Gatzel – 10, Puşcaşu – 9, Borbaş – 3, Vădineanu – 2, Nechita – 1, Shymkute – 1.

 

Hypo sau Viborg?

 

În cealaltă grupă, în Danemarca, se joacă meciul dintre Viborg şi Hypo Viena, care va stabili prima clasată. Pentru a trece pe prima poziţie a clasamentului, gazdele au nevoie de un succes la minimum trei goluri diferenţă, austriecele impunându-se în tur cu 30-28. Oaspetele au şi varianta rezultatului de egalitate, în timp ce Viborg nu o va putea folosi pe Bojana Popovic, accidentată, a treia marcatoare a acestei ediţii a Ligii Campionilor.

 

Repetiţie reuşită la Deva

 

Înainte de plecarea spre Ungaria, handbalistele de la Oltchim au jucat la Deva, contra formaţiei locale, Cetate, în prologul etapei cu numărul 19 din Liga Naţională. Tehnicianul Radu Voina a decis să odihnească patru titulare, Steluţa Luca, Narcisa Lecuşanu, Valentina Elisei şi Adina Meiroşu, dar nici în aceste condiţii gazdele nu au reuşit să pună prea mari probleme campioanelor. Oltchim conducea la pauză cu 15-9 şi a făcut spectacol în partea a doua a întâlnirii, când pe teren au intrat toate handbalistele înscrise pe foaia de joc. În final a fost 35-22 pentru vâlcence, care sunt sigure de cucerirea unui nou titlu naţional în condiţiile în care Rulmentul Braşov, principala urmăritoare, a remizat pe propriul teren, 33-33, cu Dunărea Brăila. Diferenţa dintre cele două formaţii este acum de două puncte, chimistele având şi avantajul meciurilor directe. Pentru Oltchim a debutat şi Patricia Vizitiu, handbalistă care a mai jucat la echipa de junioare a clubului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU