16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa fraţilor Costea a învins Farul

Ştiinţa fraţilor Costea a învins Farul

Farul – „U“ Craiova 0-3 

Au marcat: Fl. Costea ‘18, ‘76, M. Costea ‘70.Stadion „Farul", spectatori: 4.000.

Farul: Curcă – Măţel, Rastovac, Fl. Pătraşcu, Vukomanovic – Pantelie (‘69, Matei), Rusmir, Larie, Gerlem (‘57, D. Florea) – Alibec (‘61, Gosic), Chico. Antrenor: Ion Marin.

„U" Craiova: Bornescu – Dănănae, V. Găman, D. Stoica, Şoavă – Prepeliţă, Dilevski (‘59, Bărboianu), Rose (‘88, Ologu) – Wobay, M. Costea, Fl. Costea (‘83, Gîngioveanu). Antrenor: Nicolo Napoli.

Cartonaşe galbene: Vukomanovici, Rastovac, Măţel / M. Costea.

Au arbitrat: A. Bogaciu – V. Marinescu, D. Demetrescu.

Ştiinţa s-a impus categoric în meciul de la Constanţa, cele trei goluri fiind marcate de fraţii Florin şi Mihai Costea.

Antrenorul Ştiinţei, Nicolo Napoli, a efectuat câteva modificări în echipa de bază faţă de meciul precedent. Dina şi Gîngioveanu au rămas pe banca de rezerve, în timp ce Dilevski şi Mihai Costea au fost aruncaţi în luptă. Craiovenii, aşezaţi într-un 4-3-3 ofensiv şi cu câteva mutări strategice, Şoavă fiind retras fundaş stânga, iar Rose avansat mijlocaş pe acelaşi flanc, au început curajos meciul.

La prima acţiune mai consistentă a oltenilor, Mihai Costea a reuşit să preia în careu, a pătruns pe partea dreaptă şi a centrat excelent pentru Florin Costea (‘18), care a deschis scorul. Gazdele au replicat în mintul 23 printr-un contraatac, dar V. Găman a respins foarte bine din faţa lui Larie, la o acţiune ce l-ar fi putut lăsa pe constănţean singur cu Bornescu. Următoarele faze de poartă s-au derulat în careul Farului, Mihai Costea şi Prepeliţă ratând ocazia de a-şi trece numele pe lista marcatorilor.

În minutul 32, la o nesincronizare a fundaşilor craioveni, Gerlem a fost la un pas de a relua periculos spre poartă, dar Bornescu a intervenit la timp. Un minut mai târziu, oltenii au reclamat un penalti, la un henţ în careu al unui fundaş al „marinarilor", însă arbitrul Bogaciu a lăsat jocul să curgă. Echipa lui Napoli putea intra la cabine cu două goluri avans, dar mingea trimisă cu capul de Florin Costea (‘40) a fost prinsă de portarul Curcă. Finalul primei părţi a jocului a aparţinut „rechinilor", care au ratat prin Gerlem (‘41) şi Pantelie (‘44) două ocazii bune de egalare.

 

Debut pentru Ologu

 

La reluare, oltenii au ratat din nou desprinderea prin Florin Costea, care dă semne de revenire, după prestaţii mo-deste în acest retur de campionat. Dănănae a centrat de pe partea dreaptă, iar „Briliantul" Craiovei a reluat cu capul puţin alături de poartă. Dilevski şi-a încercat şi el norocul în minutul 52, dar mingea şutată de australian nu a nimerit spaţiul porţii. Gazdele au răspuns prin şutul lui Chico (‘58) şi lovitura de cap a lui D. Florea (‘66), care nu au nimerit spaţiul porţii.

Alb-albaştrii s-au desprins decisiv la mijlocul reprizei secunde. Mai întâi, Mihai Costea (‘70) a înscris pentru 2-0, după o fază care a plecat de la Julius Wobay. Leonezul a centrat de pe partea dreaptă, mingea respinsă de fundaşii constănţeni a ajuns la Şoavă, acesta i-a pasat în careu lui Rose, iar australianul l-a găsit foarte bine pe Mihai Costea, care a pus latul, trimiţând sub transversală. După acest gol, Mihai şi-a scos tricoul, afişând un alt tricou cu însemnele echipei naţionale, vrând parcă să-i arate lui Emil Săndoi că este gata să înscrie şi pentru naţionala de tineret.

Zarurile au fost aruncate în minutul 76, când Florin Costea a marcat unul dintre cele mai frumoase goluri ale etapei, după un dribling scurt şi un şut plasat de la 16 metri care l-a lăsat spectator pe Curcă. Ratarea lui Wobay (‘82) şi debutul lui Ologu în Liga I au competat tabloul unui meci încheiat fericit pentru Ştiinţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

57 COMENTARII