24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVânătoare de rechini

Vânătoare de rechini

Liga I 

Farul – „U“ Craiova

Stadion: „Farul“, duminică, ora 20.30 (GSPTV).

Farul: Curcă – Matei, Pătraşcu, Rastovac, Larie – Pantelie, Ruşmir, Vukomanovic, Gerlem – Chico, Alibec. Antrenor: Ion Marin.

„U“ Craiova: Bornescu – Dănănae, V. Găman, Mitchell, Rose – Prepeliţă, D. Stoica, Dilevski – Wobay, Fl. Costea, Gîngioveanu. Antrenor: Nicolo Napoli.

Ştiinţa a plecat la Constanţa să ia cele trei puncte Farului, pentru a recupera terenul pierdut în acest retur, Ilie Balaci declarând că presimte o victorie a alb-albaştrilor.

 

„Nu avem altă soluţie decât să ne concentrăm şi să pregătim, totodată, meciul de la Constanţa", le-a transmis antrenorul Nicolo Napoli jucătorilor săi după semieşecul cu Gloria Bistriţa. Italianul ştie că nu este totul pierdut, chiar dacă majoritatea microbiştilor consideră că alb-albaştrii s-au îndepărtat de obiectivul propus, cupele europene, după ce n-au reuşit să-i învingă pe ardeleni acasă. Pentru a recupera terenul pierdut în acest retur, Craiova are nevoie, în meciul cu Farul, de un rezultat bun, care să refacă moralul juveţilor pentru partidele grele ce urmează.

Nici meciul de la Constanţa nu va fi uşor pentru olteni, care vor avea de înfruntat un adversar „cu apa la gât", aşa cum spunea patronul Adrian Mititelu. „Rechinii" se află în zona retrogradării şi cu siguranţă şi-au luat toate măsurile pentru a obţine cele trei puncte în acest meci. Craiovenii au demonstrat însă că pot juca bine în deplasare, după ce la Iaşi au reuşit să-şi creeze multe ocazii de gol chiar şi în inferioritate numerică. Să sperăm că arbitrii vor lăsa Ştiinţa să joace, iar echipa va avea şi puţin noroc în încercarea de a-şi apropia victoria.

Trupa lui Nicolo Napoli a plecat încă de vineri spre Constanţa, cu avionul. Sâmbătă, oltenii vor face un antrenament de acomodare, de la ora 16.00, pe unul dintre terenurile puse la dispoziţie de clubul gazdă. Accidentaţi, Jeremie Njock şi Michael Baird nu au făcut deplasarea pe Litoral. Cei doi atacanţi au rămas în Bănie, pentru a-şi continua programul de recuperare. În schimb, au prins lotul Alexandru Ologu şi Cătălin Crăciun, juniori pe care, în lipsa altor soluţii, Napoli s-ar putea să-i arunce în luptă. Suspendat etapa trecută, Mitchell va reveni în primul unsprezece.

„Sunt aproape convins că vom face un rezultat bun cu Farul. Am această presimţire, că vom învinge. Jucătorii trebuie să dea dovadă de unitate, să se dăruiască pentru ei, pentru club şi pentru suporterii care suferă. Până acum ne-au lipsit norocul şi concentrarea pe faza de finalizare", a declarat Ilie Balaci, managerul general al Ştiinţei, înaintea plecării echipei oltene spre Constanţa.

 

„Rechinii“ vor să muşte Ştiinţa

 

Până la disputa din teren, „marinarii" şi oltenii s-au contrat în declaraţii, totul începând de la fostul jucător al celor două echipe, Vasile Mănăilă. Acesta afirmase că alb-albaştrii vor înscrie de trei ori la Constanţa. Prima replică a venit de la fundaşul central Andrej Rastovac, slovenul declarând: „O să câştige Craiova cu 3-0 doar dacă noi nu intrăm pe teren! E imposibil să se întâmple aşa ceva la meciul de duminică!", a spus Rastovac.

Apoi a venit rândul antrenorului Ion Marin să-şi îmbărbăteze jucătorii. „Sunt obişnuit cu astfel de vorbe din zona aceea. La începutul sezonului, craiovenii spuneau că vor Cupa şi campionatul, şi abia evitau retrogradarea. Craiova are jucători buni, dar e unu’ solist la meciul ăsta", a reacţionat Ion Marin.

Mai mult, atacantul portughez Chico a ameninţat că este gata să înscrie în poarta lui Bornescu: „Craiovenii vin după două meciuri consecutive fără victorie şi fără gol marcat. Cu siguranţă că îşi vor dori cu ardoare cele trei puncte. Vom avea un meci greu, dar trebuie să ne vedem de treabă, să ne facem jocul şi sigur vom câştiga. Sper să marchez duminică, mai ales că îmi convine mai mult acest sistem, cu doi atacanţi, pentru că reuşim să avem mai multe ocazii", a spus vârful Farului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

22 COMENTARII