16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportIon Marin: Am fost secundul lui Ilie Balaci

Ion Marin: Am fost secundul lui Ilie Balaci

Directorul tehnic al Farului a debutat în antrenorat la Pandurii Târgu Jiu alături de prietenul lui, Ilie Balaci.

 

– Vă aşteaptă două meciuri cu două pretendente la cupele europene, Universitatea şi FC Vaslui. Câte puncte v-aţi propus să luaţi?

– Suntem obligaţi să luăm punctele de acasă, cu Universitatea Craiova, şi sperăm într-un rezultat pozitiv la Vaslui. Prin rezultat pozitiv înţeleg şi un egal la Vaslui. Cu alte cuvinte, cel puţin patru puncte.

– Ce v-a impresionat în cele două meciuri ale Craiovei, cu Poli Iaşi şi Gloria Bistriţa?

– Câteva aspecte. De exemplu, în partida pierdută de Craiova la Iaşi, oltenii, în zece oameni, au reuşit să-şi creeze ocazii, Universitatea având câţiva jucători de valoare, cu o tehnică deosebită individuală şi care pot să tranşeze un duel de unu contra unu, cum ar fi Florin Costea. În schimb, în meciul de acasă, 0-0 cu Gloria Bistriţa, oltenii nu au reuşit să se descurce în spaţii aglomerate şi au avut unele probleme.

– Cum vedeţi de la Constanţa munca antrenorului Nicolo Napoli?

– Nu-mi permit să analizez munca unui coleg de-al meu. Este o problemă care priveşte clubul din Bănie. Am citit recent prin presă că ar fi ceva frământări, dar nu pot comenta aşa ceva. Tot prin presă citisem anterior că Napoli era şi că este apreciat prin Bănie. Faptul că în primele două etape ale returului s-a obţinut doar un punct nu înseamnă că Napoli nu îşi face treaba sau că n-ar fi un antrenor serios ori că n-ar fi profesionist. Repet, nu vreau însă să analizez munca unui coleg.

 

Indiferent de rezultat, rămânem prieteni

 

– Ca antrenor, aţi debutat în Oltenia, ca secund al lui Ilie Balaci, la Pandurii Târgu Jiu. Ce aţi învăţat de la Balaci atunci, cum v-aţi înţeles cu el?

– De fapt, munca de antrenorat am început-o la clubul Dinamo, la o echipă de juniori, apoi împreună cu Balaci am plecat antrenori la Pandurii, echipă care pe atunci juca în Liga a II-a (1987 – n.r.). Noi doi am lucrat foarte bine, am fost şi suntem prieteni, totul a fost OK. Balaci însă, după câteva luni, a plecat la Drobeta Turnu Severin, având o ofertă financiară mai bună, şi am rămas singur.

– Ce-i transmiteţi acum lui Balaci?

– Îmi va face mare plăcere să mă revăd cu Balaci. Este un respect reciproc între noi. Indiferent de rezultat, noi tot prieteni vom rămâne. Ce este pe teren este pe… teren. De altfel, multe lucruri care se petrec pe terenul de joc nu prea depind de noi, antrenorii, în momentul în care începe jocul. Acolo, tot jucătorii sunt cei care tranşează meciul.

– Vreţi ca duminică să „împuşcaţi" oltenii cu armele de la… Ciorogârla?! Fac o glumă pe seama faptului că sunteţi originar din Ciorogârla.

– Armele nu au ajuns la mine acasă, la Ciorogârla, nu sunt terorist! Sper totuşi să câştigăm meciul cu Universitatea Craiova cu „armele" fotbalului. „Gloanţele" sunt aici, pe fundul mării!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU