16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCurcă vrea să ciugulească trei puncte Ştiinţei

Curcă vrea să ciugulească trei puncte Ştiinţei

Căpitanul şi portarul Farului, George Curcă, spune că se teme de forţa Universităţii, dar îşi doreşte ca „marinarii“ să obţină duminică victoria în meciul de pe Litoral.

 

– Farul n-a jucat rău în Giuleşti, dar a pierdut. Craiova, de asemenea, n-a evoluat rău la Iaşi şi acasă cu Bistriţa, dar a contabilizat doar un punct. Cu alte cuvinte, la Constanţa va fi un meci între două echipe rănite. Ce spune căpitanul Farului de această dispută?

– N-aş putea spune că şi Farul este o „echipă rănită", aşa cum ziceţi. Argumente? Noi am luat toate cele trei puncte în meciul cu Gloria Buzău, din prima etapă, iar în Giuleşti, chiar dacă am pierdut, am jucat bine. Repet, despre Farul nu se poate spune că ar fi o echipă „rănită".

– A fost un fel de a spune…

– Înţeleg, dar această formulare i se potriveşte mai degrabă Universităţii Craiova. Am urmărit şi noi meciurile oltenilor din aceste două etape ale părţii a doua a campionatului.

– Şi ce părere ţi-a făcut Universitatea Craiova la acest început de retur?

– În ciuda faptului că oltenii au obţinut doar un punct din cele două partide, Craiova a jucat foarte bine. Au avut mare ghinion la Iaşi, în prima etapă, iar cu Gloria Bistriţa, pe terenul propriu din Bănie, nu au putut să înscrie.

Mi-e frică de… Tănasă!

– Întrebarea propriu-zisă era despre cum vezi tu întâlnirea Farul – Universitatea?

– Va fi un meci interesant, între două echipe cu jucători foarte tineri, care aleargă mult şi îşi doresc multe. Cred că va fi un joc dificil mai mult pentru noi. De ce? Deoarece jucăm acasă şi avem presiunea rezultatului asupra noastră. Farul este încă în zona periculoasă şi avem nevoie de orice punct. Pe noi un egal nu ne-ar avantaja. Îmi doresc foarte mult victoria. De fapt, toţi jucătorii Farului ne dorim să batem Craiova. Avem un moral bun şi sperăm asta.

– De care atacant de la Craiova îţi este frică în partida de duminică, de la Constanţa?

– De…Tănasă! Glumesc, de el nu îmi mai este frică pentru că nu mai este la Craiova. Cu Ciprian Tănasă, care în prima etapă a campionatului 2007/2008 în partida Craiova – Farul a reuşit un hat-trick (Universitatea – Farul 4-0, iulie 2007, Vlas fiind însă portarul Farului în acel meci – n.r.), sunt prieten. El s-a chinuit de mulţi ani să-mi dea gol, iar duminica asta nu mai are cum, deoarece nu mai este la Universitatea. În general, nu-mi este frică de vreun atacant anume. Craiova este însă o forţă ca echipă.

– Crezi că terenul ar putea influenţa jocul? Mă refer la ploile din ultimele zile, care ar putea strica gazonul stadionului „Farul".

– Nu ştiu ce să zic, e prematur să vorbim de miercuri (ieri – n.r.) despre starea probabilă a terenului nostru duminică, mai sunt patru zile… Terenul Farului se prezintă destul de bine, nu cred că ar putea să apară probleme. Dar, desigur, totul depinde de vreme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII