16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCrivoi nu a reuşit surpriza

Crivoi nu a reuşit surpriza

Echipa de Cupă Davis a României este condusă de Rusia cu scorul general de 2-0, după înfrângerile suferite vineri de Victor Crivoi şi Victor Hănescu.

Tenismanul Marat Safin nu a dat greş în meciul disputat vineri în faţa lui Victor Crivoi, rusul impunându-se cu scorul de 7-6(5), 6-4, 6-4, în cadrul primului meci din întâlnirea de Cupa Davis dintre România şi Rusia, care are loc în Sala „Transilvania“ din Sibiu.
În primul set, Victor Crivoi a mers cap la cap cu Marat Safin, surprinzându-l pe rus cu lovituri precise, dar şi cu un serviciu eficient. S-a ajuns în tie-break, dar sportivul nostru nu a profitat, pierzând cu 7-5. În actul secund, Marat Safin s-a desprins după 3-3, a câştigat pe serviciul lui Crivoi şi a reuşit să ducă scorul la 5-3, chiar dacă românul a avut 30-0 pe serviciul rusului. Crivoi nu a reuşit să speculeze greşelile pe care Safin le-a făcut şi a fost învins şi în setul doi, scor 6-4. În cel de-al treilea set al confruntării, Victor Crivoi nu a mai reuşit să-i ţină piept lui Safin şi, de la 2-2, serviciul său nu a mai fost atât de eficient, fapt ce l-a adus pe rus în avantaj, scor 4-2. Românul a reuşit să-şi câştige serviciul de două ori până la final, dar Safin a punctat decisiv pentru 6-4.
Disputa dintre Victor Crivoi (127 ATP) şi Marat Safin (25 ATP) a durat o oră şi 57 de minute.

Hănescu n-a trecut de Iujnâi

În cel de-al doilea meci al confruntării România – Rusia, Victor Hănescu a pierdut în faţa lui Mihail Iujnâi cu scorul de 4-6, 2-6, 4-6. La meciurile disputate vineri în Sala „Transilvania“ din Sibiu au asistat aproximativ 1.900 de spectatori, între care s-au numărat şi Ilie Năstase, Ruxandra Dragomir, Aurel Muntean, George Cosac, Steliana Nistor şi Viorel Hizo. Sâmbătă, de la ora 13.00, va avea loc meciul de dublu dintre perechile Marius Copil / Horia Tecău şi Teimuraz Gabaşvili / Dmitri Tursunov, în timp ce duminică, de la ora 12.00, se vor desfăşura partidele: Victor Hănescu – Marat Safin şi Victor Crivoi – Mihail Iujnâi. Căpitanii nejucători ai celor două echipe, Andrei Pavel (România) şi Şamil Tarpişev (Rusia), vor putea face modificări pentru meciurile care vor avea loc duminică.
România şi Rusia s-au întâlnit de patru ori până acum în Cupa Davis (1969, 1972, 1973, 1997), iar scorul general al întâlnirilor este de 3-1 în favoarea românilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU