11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAustriecii l-au demis pe Bruckner

Austriecii l-au demis pe Bruckner

Antrenorul ceh a încetat raporturile contractuale cu adversara României din preliminariile CM 2010 din cauza rezultatelor nesatisfăcătoare pe care le-a obţinut.

Tehnicianul ceh Karel Bruckner şi-a reziliat, pe cale amiabilă, contractul cu reprezentativa Austriei, echipă pe care naţionala României o va întâlni pe 2 aprilie, la Klagenfurt, în preliminariile Campionatului Mondial din 2010. Fostul selecţioner al Cehiei a preluat reprezentativa Austriei după Euro 2008 şi a debutat în Grupa a 7-a preliminară cu o victorie în faţa Franţei. Anunţul demisiei lui Bruckner a fost făcut public de preşedintele Federaţiei Austriei de Fotbal (OFB), Leo Winder, care, în urma unei conversaţii telefonice cu antrenorul ceh, a decis să întrerupă angajamentul acestuia.
Austria se situează pe locul patru în Grupa a 7-a din preliminariile Cupei Mondiale din Africa de Sud, unde a acumulat patru puncte în tot atâtea partide. Austria a debutat cu o victorie, 3-1 cu Franţa, pe teren propriu, după care au urmat două înfrângeri, 0-2 în Lituania şi 1-3 cu Serbia acasă, şi un rezultat de egalitate, 1-1, în Insulele Feroe. Următorul meci al Austriei în preliminarii este programat pe 2 aprilie, împotriva României, pe teren propriu.

Mircea Sandu: Nu e bine!

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a fost de părere că demiterea lui Karel Bruckner de la naţionala Austriei nu îi avantajează pe tricolori. „Nu e bine! Întotdeauna când se schimbă un antrenor, jucătorii caută să-şi demonstreze calităţile noului tehnician. Pe noi ne interesează însă acum meciul cu Serbia, iar abia după aceea ne vom gândi la confruntarea cu Austria“, a spus „Naşul“.
Preşedintele FRF a adăugat că forul pe care îl conduce a făcut toate demersurile necesare pentru ca mijlocaşul formaţiei Hertha Berlin, Maximilian Nicu, să obţină cetăţenia română pentru a putea evolua pentru echipa naţională a României.
„S-au făcut toate demersurile necesare pentru ca lui Nicu să îi fie dată cetăţenia română, iar acum aşteptăm un răspuns“, a precizat Sandu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS