14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportNorvegia şi Suedia vor să organizeze Euro 2016

Norvegia şi Suedia vor să organizeze Euro 2016

Norvegia şi Suedia au anunţat că îşi depun candidatura comună pentru organizarea Campionatului European din 2016, competiţie dorită şi de Franţa.
„Federaţia suedeză şi cea norvegiană doresc să organizeze, în comun, Euro 2016. Am putea pregăti o adevărată sărbătoare populară, cu o undă de şoc în întreaga societate“, a declarat preşedintele forului norvegian, Sondre Kafjord.
De la înfiinţarea sa în anul 1960, Campionatul European nu a fost organizat decât o singură dată de o ţară din nordul continentului (Suedia, în 1992). Turneul final cuprindea atunci doar opt echipe, faţă de 24, câte sunt prevăzute pentru 2016.
„Norvegia şi Suedia nu pot organiza separat această competiţie. Este, deci, firesc să cooperăm“, a spus şi preşedintele federaţiei suedeze, Lars-Aake Lagrell.
În condiţiile măririi numărului de selecţionate participante şi conform actualelor exigenţe ale UEFA, cele două ţări scandinave au posibilităţi limitate de a găzdui partide pe stadioanele lor actuale, de capacităţi modeste. Secretarul general al federaţiei norvegiene, Karen Espelund, a subliniat că trebuie pus accent pe mărirea capacităţii arenelor existente. „UEFA cere două stadioane de minimum 50.000 de locuri, trei de cel puţin 40.000 şi alte patru de 30.000 de locuri“, a explicat norvegianca.
Ţările candidate trebuie să trimită scrisorile lor de intenţie la UEFA până pe 9 martie, iar depunerea dosarelor este prevăzută până la 15 februarie 2010.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU