20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCondescu plăteşte ca să înfrunte pe Dinamo

Condescu plăteşte ca să înfrunte pe Dinamo

Oficialii gorjeni au anunţat că vor achita cei 250.000 de euro pentru Ilie Iordache, după ce Comisia pentru Statutul Jucătorului a dat dreptate „câinilor“ şi a ameninţat Pandurii cu neprogramarea.

Cererea de suspendare a neprogramării în campionat adresată CSJ de clubul Pandurii Târgu Jiu, în cazul Ilie Iordache, a fost respinsă, gruparea gorjeană fiind astfel obligată la plata a 250.000 de euro în contul transferului mijlocaşului de la Dinamo la Pandurii realizat vara trecută. Litigiul dintre cele două echipe continuă în luna martie, când se vor judeca pentru rata a doua din transfer, în valoare de 250.000 de euro.
Preşedintele Marin Condescu a spus că va plăti banii în timp util şi Pandurii Târgu Jiu va juca duminică în „Ştefan cel Mare“, unde speră să obţină un rezultat pozitiv. „O să plătim banii pentru prima rată, 250.000 de euro. A fost o decizie definitivă şi irevocabilă a CSJ şi aveam două posibilităţi: să nu plătim şi pierdeam meciul cu Dinamo la masa verde, plus că nu aveam acces la transferuri, sau să plătim şi să jucăm în prima etapă a returului. Pentru tranşa a doua se va judeca în martie şi atunci vom putea relua cazul. Toate documentele înşirate acolo de Dinamo sunt nişte minciuni. Ei ar fi vrut să câştige la masa verde, dar nu le dăm satisfacţie să nu jucăm cu ei. Dacă facem un egal sau batem, le punem botniţă. Vom fi duminică în «Ştefan cel Mare»“, a avertizat Condescu.

Gorjenii contestă

Pandurii Târgu Jiu continuă litigiul cu Dinamo Bucureşti şi în cazul transferului lui Vojislav Vranjkovic, cauza fiind pe rol la Curtea de Arbitraj pentru Fotbal. Gorjenii reclamă faptul că nu ar fi primit ultima rată din transferul lui Vranjkovic, în valoare de 100.000 de dolari, în timp ce Dinamo a prezentat o dovadă de plată, Anexa 3, nerecunoscută de Pandurii. Anexa 3 de stingere a litigiilor cu clubul Pandurii pe care Dinamo a depus-o la dosar nu are număr de înregistrare de la echipa gorjeană, specimenul de semnătură al preşedintelui Marin Condescu este cel folosit în 2009 şi nu în 2008, când a fost încheiat actul, şi este emisă pe 15.03.2008, în timp ce Anexa 3 care se află în posesia clubului Pandurii este semnată de Cristi Borcea, dar neştampilată de Dinamo, şi este emisă pe 15.07.2008. „De ce Dinamo ne-a remis un act semioficial, în speţă Anexa 3, cu semnătura lui Cristi Borcea, în iulie 2008, dacă preşedintele Condescu semnase deja în martie, litigiul era stins şi ei aveau actele în regulă?“, se întreabă secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi. „În legătură cu Vranjikovic totul este clar. Ei nu au plătit banii, iar jucătorul trebuie să revină la echipa Pandurii“, a afirmat şi Condescu.

Liviu Mihai, la Minerul Mehedinţi

Atacantul Liviu Mihai a fost împrumutat de Pandurii Târgu Jiu, până în vară, la echipa de Liga a III-a Minerul Mehedinţi, acolo unde a ajuns şi portarul Robert Bălăeţ. După ce au făcut pregătirea de iarnă cu FC Drobeta, Dedu şi Popa s-au întors la Târgu Jiu, Pandurii refuzând să semneze actele de transfer. „Nu ne-am înţeles cu Drobeta în privinţa împrumuturilor lui Dedu şi Popa, pentru că ei ar fi vrut să nu plătească nici un ban din contractul jucătorilor. În plus, nu l-au cedat nici pe Amzucu la Ralbex Turcineşti“, a declarat secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi.
Situaţia lui Orac, pus pe lista de transferuri, va fi clarificată în aceste zile, jucătorul continuând să se pregătească alături de echipa de Liga a IV-a Ralbex Turcineşti. Ieri, cinci jucători ai formaţiei Pandurii, Stancu, Luţu, Hidişan, Martinovic şi Tilincă, au efectuat vizita medicală la Policlinica pentru Sportivi din Craiova, restul componenţilor echipei lui Sorin Cîrţu trecând prin cabinetele medicilor la startul pregătirii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS