11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRemiza lui Merlier

Remiza lui Merlier

„U“ Craiova               0
Odra Wodzislaw       0

„U“ Craiova: Bornescu – Dănănae, Stoica, Mitchell, Rose – Prepeliţă, Dilevski, Şoavă – Wobay, Tănasă, Crăciun. Au mai jucat: Merlier, Ologu, Gogoşoiu, I. Popescu, Firţulescu, Giurcă şi Nicolae. Antrenor: Nicolo Napoli.
Odra Wodzislaw: Stachowiak – Klos, Dudek, Kowalczyk, Szary – Wos, Gierczak, Gruber, Malkowski – Moskal, Bagnicki. Au mai jucat: Kokoszka, Markowski, Dymkowski, Pielorz, Rygel, Kwiek, Wodecki, Kuranty, Korzym, Matulevicius. Antrenor: Riszard Wieczorek.

Portarul belgian şi-a salvat echipa de la înfrângere, prin prestaţia sa arătându-i lui Nicolo Napoli că este gata să ajute Ştiinţa în retur.

 Plecarea celor şase craioveni la loturile naţionale nu a dat prea mult peste cap planurile lui Nicolo Napoli atunci când a venit timpul să alcătuiască primul unsprezece pentru testul cu polonezii de la Odra Wodzislaw. Singura absenţă notabilă a fost atacantul Florin Costea, jucătorul de milioane de euro fără de care juveţii nu concep să înceapă vreun meci în returul campionatului.
De altfel, cu excepţia acestuia, înlocuit de juniorul Crăciun, echipa aliniată ieri de antrenorul Napoli a fost la fel ca aceea trimisă pe teren împotriva ruşilor de la Amkar Perm, în cel mai tare amical al iernii pentru olteni. Dacă Briliantului din Bănie i s-a dat o şansă la echipa naţională, de acelaşi „tratament“ a beneficiat şi juniorul Cătălin Crăciun, internaţional şi el, unul dintre atacanţii pe care Universitatea vrea să se bazeze în viitorul apropiat. Din păcate, tânărul fotbalist craiovean a avut prea puţine realizări, Nicolo Napoli înlocuindu-l la pauză. Pentru a-şi asigura un lot mai numeros, italianul a apelat la serviciile a trei jucători de la echipa-satelit, Firţulescu, Giurcă şi Nicolae.

Gol anulat craiovenilor

În prima repriză, juveţii au fost peste polonezi, deşi aceştia din urmă s-au arătat mai insistenţi în debutul partidei, punând de două ori în dificultate apărarea olteană. Prima ocazie de gol a Ştiinţei a irosit-o Andrei Prepeliţă, jucător care în viziunea lui Ilie Balaci ar fi trebuit să se afle ieri la echipa naţională. „Prepe“ a şutat din voleu peste poartă, după o fază „lucrată“ de Wobay şi Tănasă. Acelaşi Prepeliţă a ratat ţinta şi în minutul 17, când a şutat de la distanţă, încercând să-l surprindă pe portarul Stachowiak, care reuşise în prealabil să pareze alte două şuturi trimise de Dănănae, respectiv Wobay. Ocaziile au continuat la poarta polonezilor. În minutul 22, Tănasă a şutat la mică distanţă de bara laterală, apoi, cinci minute mai târziu, mingea expediată puternic de Dorel Stoica a fost reţinută de goalkeeper-ul polonezilor. În finalul primei reprize, „Tase“ a înscris, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. Leşii nu au mai avut decât două tresăriri, prin vârful lor Bagnicki, acesta trimiţând în ambele faze pe lângă poartă.

Bornescu are
contracandidat

Partea a doua a jocului a început bine pentru alb-albaştri, care au irosit o ocazie mare de gol prin Tănasă, şutul acestuia din unghi fiind scos de pe linia porţii de un fundaş polonez. Apoi, jocul s-a mutat la poarta Ştiinţei, iar Merlier a fost pus la încercare de atacurile polonezilor. La jumătatea reprizei secunde, belgianul a apărat de două ori în situaţie de unu la unu cu atacanţii adverşi, pentru ca, în ultimele minute de joc, goalkeeper-ul Universităţii să intervină din nou salvator, reparând greşeala tânărului Nicolae, jucător adus de urgenţă de la „satelit“. Pe lângă inspiraţie, Merlier a avut şi noroc, în minutul 90, mingea şutată de polonezi lovind bara. Alb-albaştrii nu au contat prea mult în ofensivă, singurele apariţii în faţa porţii consemnându-se pe final de meci, Ologu, în două rânduri, şutând alături.

Amical cu Internaţional Piteşti

Pentru Universitatea Craiova este cea de-a treia remiză în Antalya, dar şi cel de-al doilea rezultat de egalitate obţinut în faţa unei echipe poloneze, după ce în primul stagiu din Turcia meciul cu Arka Gdynia s-a terminat 1-1. În afara celor şase internaţionali chemaţi la lot, de la Universitatea au mai lipsit ieri studentul Mihai Dina, care s-a întors în Bănie să-şi susţină licenţa la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, dar şi alţi doi atacanţi, Michael Baird şi Mihai Costea. Australianul vine după o operaţie de menisc şi se află în recuperare, iar Costea II are probleme musculare după antrenamentele comandate de Nicolo Napoli. În ultimele zile, jucătorul oltean s-a pregătit separat, sub supravegherea preparatorului fizic Luigi Busolin.
Conform programului anunţat, delegaţia alb-albastră va reveni astăzi la Craiova, unde va continua antrenamentele până la reluarea campionatului. Următorul amical al Ştiinţei este programat marţi, 17 februarie, de la ora 19.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în compania echipei Internaţional Piteşti (Liga a II-a). Perioada de pregătire se va încheia cu meciul-test de la Timişoara, de pe 20 februarie.

Rezultatele Ştiinţei în Antalya
„U“ Craiova – Sportfreunde Siegen 2-0 (goluri: Fl. Costea, Tănasă)
„U“ Craiova – Arka Gdynia 1-1 (gol: Prepeliţă)
„U“ Craiova – Sturm Graz 2-1 (goluri: Fl. Costea, D. Stoica)
„U“ Craiova – Amkar Perm 0-2
„U“ Craiova – Botev Plovdiv 1-1 (gol: Fl. Costea)
„U“ Craiova – Odra Wodzislaw 0-0

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII