10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHiddink, chemat să salveze Chelsea

Hiddink, chemat să salveze Chelsea

Gruparea londoneză i-a propus actualului selecţioner al Rusiei să antreneze echipa până la finalul acestui sezon.

Brazilianul Luiz Felipe Scolari a fost demis luni de Chelsea Londra din cauza rezultatelor slabe ale echipei, iar clubul din Premier League îi va plăti fostului antrenor 17 milioane de euro drept despăgubire. Presa engleză a notat că tehnicianul italian Carlo Ancelotti este favorit pentru a-i succede lui Scolari. Ancelotti pregăteşte în prezent formaţia AC Milan şi nu ar fi disponibil decât la sfârşitul actualului sezon. Totuşi, ziariştii britanici consideră că formaţia londoneză este posibil să fie antrenată până în vară de un tehnician interimar, care îi va lăsa locul în luna iunie lui Ancelotti.
Speculaţiile jurnaliştilor englezi au fost confirmate de anunţul făcut de selecţionerul naţionalei Rusiei, Guus Hiddink (foto), care a afirmat că negociază cu oficialii lui Chelsea preluarea funcţiei de antrenor. Olandezul a precizat că gruparea londoneză i-a propus să antreneze echipa până la finalul acestui sezon. „Trebuie să spun că este o situaţie excepţională. Dacă ar fi fost alt club în afară de Chelsea, răspunsul meu cu siguranţă ar fi fost negativ. Chelsea este altceva, pentru că am o relaţie foarte bună cu patronul clubului, aşa că vreau să-l ajut dacă voi putea“, a afirmat selecţionerul Rusiei. El a mai spus că nu i s-a propus funcţia de consilier, ci cea de antrenor, care să se ocupe zi de zi de echipă. „Este vorba despre câteva luni, până la finalul sezonului. Când Rusia va juca în preliminarii, voi merge acolo pentru că nu vor fi meciuri de campionat în acea perioadă. Am mai făcut acest lucru când am pregătit Australia şi pe PSV Eindhoven, aşa că ştiu ce presupune. Nu voi renunţa la funcţia de selecţioner al Rusiei, nu se pune o astfel de problemă“, a adăugat antrenorul olandez.

Guus are acordul Federaţiei Ruse

La rândul său, clubul Chelsea Londra a anunţat, pe site-ul oficial, că a primit acceptul Federaţiei Ruse de Fotbal (RFU) să negocieze cu selecţionerul Guus Hiddink preluarea până în vară a funcţiei de antrenor al echipei din Premier League. „Chelsea confirmă că a discutat cu reprezentanţii Federaţiei Ruse de Fotbal şi a primit permisiunea de a negocia cu Guus Hiddink preluarea funcţiei de antrenor până la finalul sezonului, urmând ca acesta să pregătească şi echipa naţională a Rusiei. Chelsea îi mulţumeşte Federaţiei Ruse de Fotbal pentru cooperare“, se arată în comunicatul oficial al grupării londoneze.
Hiddink este bun prieten cu patronul formaţiei londoneze, Roman Abramovici, care îi plăteşte şi o parte din salariul pe care îl primeşte la prima reprezentativă rusă. „Se pare că, de fiecare dată când este un loc vacant, numele lui Hiddink apare printre candidaţi. Asta demonstrează că Guus este unul dintre cei mai buni antrenori din lume şi suntem fericiţi că lucrăm alături de el, iar acest lucru îmbunătăţeşte imaginea fotbalului rusesc“, a afirmat antrenorul secund al reprezentativei Rusiei, Igor Korneev.

Buffon susţine că „albaştrii“ vor fi motivaţi

În opinia portarului lui Juventus Torino, Gianluigi Buffon, adversara echipei sale din optimile de finală ale Ligii Campionilor, Chelsea Londra, va fi o formaţie mai motivată şi mai dificil de învins în urma demiterii antrenorului Luiz Felipe Scolari. „Ar fi fost mai bine ca această schimbare să aibă loc după confruntarea cu noi. De obicei, atunci când o echipă îşi demite managerul înseamnă că lucrurile nu merg aşa cum trebuie, dar rămâne de văzut ce va fi în continuare. În orice caz, o schimbare la nivelul conducerii provoacă de cele mai multe ori o schimbare, o reacţie. Uitându-mă la ce fotbalişti are Chelsea, cred că va avea un efect pozitiv asupra lor“, a spus internaţionalul italian.
Chelsea o va întâlni pe Juventus Torino în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Prima manşă este programată peste două săptămâni, pe arena londoneză „Stamford Bridge“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS