16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtefănescu: De pregătirea de iarnă depinde returul

Ştefănescu: De pregătirea de iarnă depinde returul

Aflat ieri în Bănie, fostul căpitan al Craiovei Maxima a afirmat că noua echipă a oltenilor s-ar putea clasa în acest campionat mai sus de locul VI, iar pregătirea precompetiţională de acum contează foarte mult.

– Cu ce ocazie prin Craiova?
– Am fost la Berlin, cu probleme de afaceri, şi sunt în trecere prin Bănie. Am venit duminică, iar acum (ieri-dimineaţă, n.r.) plec spre Bucureşti. După câteva zile petrecute în Capitală, aş vrea să fac un concediu într-o ţară caldă, dar nu am decis încă locul.
– Aţi fost demis, în decembrie, de la Al Najran, deci, sunteţi şomer de lux, cum se spune. Încotro?
– Deocamdată, cum spuneam, am nevoie de un concediu. Oferte? După ce am părăsit echipa Al Najran, am primit imediat propuneri de a antrena tot în Arabia Saudită, plus una din Emiratele Arabe Unite. Au fost, de fapt, nişte discuţii, dar am preferat să vin acasă, să-mi petrec Revelionul în România.

Campionatul din Arabia Saudită este inferior celui din România

 
– Presupun că întrecerile din campionatul României sunt superioare celor din Arabia Saudită, acolo unde aţi activat anul trecut…
– Categoric, campionatul din Arabia Saudită este sub valoarea celui din România. Sunt însă anumite derbiuri din campionatul lor, vreo opt (patru în tur şi tot atâtea în retur), care se ridică la un nivel fotbalistic destul de bun, unele chiar la nivelul celor din România. Aceste derbiuri sunt între cinci-şase formaţii, cele cu buget ridicat şi care îşi permit să cumpere jucători străini care au o anumită valoare. Multe partide sunt însă anoste, mai ales că vreo cinci-şase formaţii nu au potenţial fotbalistic şi financiar mare.
– S-a vorbit despre plecarea lui Rădoi la Al Hilal ca despre un eveniment deosebit, ca şi cum s-ar fi transferat în vreun campionat superputernic! Care-i părerea dumneavoastră?
– Prin transferul în campionatul Arabiei Saudite, internaţionalul Rădoi nu a făcut un pas înainte. Este punctul meu de vedere, ca unul care a activat acolo. Mirel putea să ajungă într-un campionat valoros.
– După ce Al Hilal, echipa pregătită de Olăroiu, a zdrobit (7-0) formaţia dumneavoastră, aţi fost demis de la conducerea tehnică a lui Al Najran. Îi mai purtaţi pică lui Olăroiu?
– Dar nu i-am purtat deloc, nu am nici un motiv de supărare pe el. A fost doar un meci de fotbal. Este însă adevărat că disputa dintre cele două echipe, pe terenul celor de la Al Hilal, a fost o adevărată luptă, ca să zic aşa. În tur, pe terenul nostru, am bătut pe Al Hilal, fiind singura lor înfrângere. În plus, şi în campionatul trecut, Al Najran a învins pe Al Hilal chiar pe terenul lor! Aşadar, în partida retur de acum, din decembrie 2008, Al Hilal s-a pregătit foarte bine, cu o ambiţie deosebită. S-a întâmplat ca echipa mea să întâmpine probleme de natură financiară, jucătorii prezentându-se fără nici o ambiţie la acea partidă. Am mai povestit asta, nu are sens să revin asupra subiectului.

Antrenori la jucători de bani gata

– În Arabia Saudită este un fel de enclavă oltenească…
– Pe lângă Olăroiu şi Rădoi la Al Hilal, mai activează Aurică Ţicleanu la Al Shabab şi Florin Cioroianu la Al Ittihad, ambii la echipe de tineret. Când am plecat din Arabia Saudită, le mergea bine amândurora, Ţicleanu era pe primul loc. M-am şi întâlnit cu ei în perioada în care am activat în Arabia Saudită.
– E grea adaptarea la viaţa din lumea arabă?
– Depinde de mulţi factori, dar nu-i uşor. E o viaţă destul de dificilă, austeră pentru noi. Este greu şi profesional, deoarece majoritatea jucătorilor au posibilităţi materiale şi nu prea le place să lucreze profesionist. Pe scurt, mentalitatea de acolo este total diferită de cea din fotbalul european.
– O întrebare inevitabilă, mai ales că sunteţi acum în Craiova: ce impresie v-a făcut Universitatea?
– Am vizionat puţine meciuri, dar mi-au plăcut respectivele evoluţii, au fost chiar bune. Informaţii am avut doar de pe internet. Craiova este pe locul VI, iar coroborând ceea ce am văzut cu ceea ce am citit, inclusiv declaraţii din cadrul clubului, se pare că lucrurile sunt pe un făgaş normal. Dacă şi în retur va repeta evoluţiile bune din prima parte a campionatului, atunci Ştiinţa ar putea urca în clasament, spre o cupă europeană. Este foarte importantă pregătirea din această iarnă, contează foarte mult, de ea depinde viitorul Universităţii în acest retur.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII