6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtefan Radu, umilit de Beckham

Ştefan Radu, umilit de Beckham

Fundaşul lui Lazio nu i-a făcut faţă englezului în meciul cu Milan, pierdut cu 3-0 pe teren propriu, şi nu a scăpat de criticile presei italiene.

Etapa a 22-a a campionatului Italiei nu a fost cu noroc pentru fundaşul român al echipei Lazio, Ştefan Radu. Acesta a avut o prestaţie mediocră în partida pe care echipa sa a pierdut-o pe teren propriu cu 3-0, în faţa lui Milan. Românul a avut ghinionul să-l aibă ca adversar, din postura de fundaş stânga, pe mijlocaşul dreapta al milanezilor, David Beckham, unul dintre cei mai în formă jucători din Serie A. Acesta i-a făcut viaţa grea fostului dinamovist, care nu a reuşit decât de puţine ori să-l blocheze pe englez. Site-urile de sport italiene nu l-au iertat pe Radu pentru prestaţia lui slabă. „A fost adversarul direct al lui Beckham şi a făcut un meci prost. Poate că nu e vina lui…“, a scris site-ul eurosport.it. În schimb, agenţia Tuttomercato l-a notat pe Radu cu 4 şi a caracterizat astfel evoluţia sa: „A început meciul mai sigur pe el, spre deosebire de partidele precedente, dar, odată cu trecerea timpului, a devenit foarte lent. A rămas mereu în urmă la incursiunile lui Beckham, a greşit constant, a fost depăşit total în multe momente de englez. În faza ofensivă, a fost inexistent, nu a urcat deloc pe bandă“. Alte agenţii şi ziare l-au considerat pe românul de la Lazio cel mai slab jucător de pe teren. Acesta a fost şi înlocuit de antrenorul Delio Rossi în minutul 75, cu Kolarov.
În partida de pe „Stadio Olimpico“, golurile lui Milan au fost marcate de Pato (‘42), Ambrosini (‘48) şi Kaka (‘83). Lazio a coborât pe locul al zecelea în clasament, în timp ce Milan a urcat pe locul al doilea.

Codrea a muncit mult

Alt jucător român care a fost titular în Serie A, Paul Codrea, a avut o evoluţie bună în partida pe care echipa sa, Siena, a pierdut-o pe teren propriu în faţa lui Lecce, scor 1-2. Internaţionalul român a alergat mult şi a încercat de câteva ori să înscrie, dar nu a prea fost ajutat de coechipieri, care nu au reuşit să smulgă nici măcar un punct unei formaţii care a jucat în inferioritate numerică din minutul 41. „Codrea a depus mult efort în acest meci, a fost generos la acest capitol, a încercat şi câteva şuturi spre poartă, dar a avut ghinion“, a scris site-ul eurosport.it despre român, căruia i-a acordat nota 6. Tiribocchi a marcat pentru oaspeţi în minutul 15, iar Castillo a dus scorul la 2-0 pentru Lecce în minutul 55. Ghezzal a redus din handicap cu zece minute înainte de final. Siena ocupă locul 14 şi se va lupta în acest an, ca de obicei, pentru evitarea retrogradării.

Chivu nu a fost convocat

Fundaşul român Cristian Chivu a ratat meciul pe care Internazionale Milano l-a jucat cu Torino în faţa propriilor fani, partidă încheiată la egalitate, scor 1-1. Motivul pentru care românul nu a fost inclus în lot de antrenorul Jose Mourinho îl reprezintă problemele medicale la muşchii aductori pe care acesta le are. Inter a fost condusă cu 1-0, din minutul 47, când a punctat Bianchi, şi a egalat prin Burdisso (‘54). După acest semieşec, echipa lui Chivu mai are şase puncte avans faţă de ocupanta locului secund, Milan.
Nicolae Dică nu a fost prezent nici el la Bergamo, la partida pe care Catania, echipă antrenată de Walter Zenga, a pierdut-o cu 1-0 în faţa Atalantei.

Campionatul Italiei, etapa a 22-a

Rezultate înregistrate în Serie A: Atalanta – Catania 1-0, Siena – Lecce 1-2, Genoa – Palermo 1-0, Reggina – Roma 2-2, Chievo – Sampdoria 1-1, Inter – Torino 1-1, Juventus – Cagliari 2-3, Napoli – Udinese 2-2, Lazio – AC Milan 0-3. Bologna – Fiorentina a fost amânat. Clasament: 1. Inter 50p, 2. Juventus 43 p, 3. AC Milan 41 p, 4. Genoa 40 p, 5. AS Roma 37 p, 6. Fiorentina 35 p, 7. Cagliari 34 p, 8. Napoli 34 p, 9. Palermo 32 p, 10. Lazio 31p, 11. Atalanta Bergamo 30 p, 12. Udinese 27 p, 13. Catania 26 p, 14. Siena 25 p, 15. Sampdoria 24 p, 16. Bologna 22 p, 17. Lecce 22 p, 18. Torino 18 p, 19. Chievo 18 p, 20. Reggina 15 p.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS