10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNadal, fericit la Melbourne

Nadal, fericit la Melbourne

Liderul mondial al tenisului, Rafael Nadal, s-a impus duminică în faţa principalului său contracandidat la şefia clasamentului ATP, elveţianul Roger Federer, cu scorul 7-5, 3-6, 7-6, 3-6, 6-2, în cadrul finalei primului turneu de Mare Şlem al sezonului, Australian Open. Partida a durat patru ore şi 22 de minute, timp în care Nadal a reuşit patru aşi, iar Federer – 11. Aceasta este a 19-a partidă disputată de Nadal şi Federer, ibericul având până în prezent 13 victorii. Cei doi tenismeni au disputat 15 finale, în 11 dintre ele impunându-se ibericul. Cu această înfrângere, Roger Federer a ratat încă o dată posibilitatea de a-i egala recordul lui Pete Sampras, care a cucerit 14 titluri de Mare Şlem.
Devenind primul spaniol câştigător la Melbourne, Rafael Nadal a afirmat la festivitatea de premiere că oricând joacă împotriva lui Roger Federer cu mândrie, iar faptul că s-a impus îl bucură, pentru că visa să primească trofeul de la fostul mare tenismen Rod Laver. „De fiecare dată când joc cu Federer este o mândrie şi mă bucur că am câştigat. Îmi cer scuze că l-am învins, ştiu ce i-am făcut, dar ştiu şi că va egala recordul lui Pete Sampras. Mulţumesc publicului pentru încurajări! Pentru mine a fost un vis să primesc acest trofeu de la Rod Laver. Ne revedem la anul“, a afirmat Nadal.

„Extraterestrul“
a început să plângă

În momentul în care Roger Federer a primit de la Rod Laver trofeul pentru finala disputată, elveţianul a fost extrem de emoţionat, el nereuşind să spună decât: „Mulţumesc pentru sprijin“, după care a început să plângă. Aplaudat de întreaga arenă, care are o capacitate de aproximativ 15.000 de locuri, dar şi de Rafael Nadal, „Extraterestrul“ a revenit după câteva momente la microfon: „Nu vreau să am eu ultimul cuvânt, omul ăsta (Rafael Nadal – n.r.) o merită, a jucat fantastic. Vreau doar să spun că aceste legende ale tenisului prezente acum aici înseamnă mult pentru mine. Ne revedem la anul“.
La începutul ceremoniei de premiere au fost prezentaţi cei patru tenismeni pe care Rod Laver i-a învins în finalele din 1969, în urmă cu 40 de ani, când a câştigat pentru a doua oară toate cele patru titluri de Mare Şlem, Andres Gimeno (Australian Open), Ken Rosewall (Roland Garros), John Newcombe (Wimbledon) şi Tony Roche (US Open). Australianul reuşise aceeaşi performanţă în 1962. Arena pe care Rafael Nadal şi Roger Federer au disputat finala poartă din 2000 numele lui Rod Laver.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS