27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDan Podeanu, premiat la Gala Sportului

Dan Podeanu, premiat la Gala Sportului

Antrenorul craiovean de spadă a fost unul dintre laureaţii galei organizate de COSR şi MTS la Izvorani.
 
La Complexul Olimpic „Sidney 2000“ de la Izvorani au fost prezenţi în weekend-ul trecut cei mai buni sportivi români în 2008, pentru a fi premiaţi de COSR şi noul MTS în cadrul „Galei Sportului“.
Printre laureaţii anului care s-a încheiat s-a aflat şi antrenorul craiovean de spadă Dan Podeanu, cel care a dus-o pe Ana Maria Brânză spre argintul olimpic de la Beijing.
Antrenorul de la LPS „Petrache Trişcu“ a urcat pe scenă ca premiant la categoria „Antrenori la sporturi olimpice“, iar Ana Maria Brânză – la categoria „Laureaţi individual – probe olimpice – feminin“. Dan Podeanu a vorbit ieri despre ceremonia de la Izvorani: „Am primit doar o plachetă, deci putem spune că a fost o gală de austeritate. Nu asta contează, ci recunoaşterea meritelor. M-a bucurat reîntâlnirea cu antrenorii şi sportivii care au făcut parte din delegaţia care a participat la Jocurile Olimpice de la Beijing“. După festivitate a avut loc obişnuitul dineu, dar majoritatea sportivilor şi antrenorilor, mai ales cei din provincie, s-au grăbit să plece acasă. Dan Podeanu a dezvăluit că este foarte aproape de a lua o decizie legată de revenirea la lotul naţional de spadă senioare al României. „Nu este sigur, dar sunt şanse foarte mari să revin. Chiar dacă după ce am venit de la Beijing am zis că renunţ pentru a petrece mai mult timp cu familia, ulterior am realizat că nu pot sta departe de lot“, a spus Podeanu.

Diţă-Tomescu – Premiul Naţional pentru Sport

În cadrul aceleiaşi gale, campioana olimpică la maraton, Constantina Diţă-Tomescu, a primit „Premiul Naţional pentru Sport“. „Mă bucur de succes şi că am primit acest premiu din partea MTS şi COSR. Mă bucur că sunt româncă, că reprezint România şi vreau să fiu iubită aici. Mă onorează să fiu aleasă alături de toţi sportivii care au obţinut acest premiu începând din 1933. Sper să se construiască şi stadioane de atletism în România pentru a se organiza chiar un CM“, a spus „Puşa“.
La „Gala Sportului“ au mai fost acordate următoarele premii: categoria „Laureaţi individual – probe olimpice – masculin“: Mihai Covaliu (scrimă); „Laureaţi individual – probe olimpice – feminin“: Sandra Izbaşa (gimnastică), Alina Dumitru (judo),  „Laureaţi echipe/echipaje – probe olimpice – feminin“: echipajul de canotaj două rame fără cârmaci (Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu), echipajul de canotaj 8+1 (Georgeta Andrunache, Viorica Susanu, Eniko Brabaş, Constanţa Burcică, Doina Ignat, Simona Muşat, Ioana Papuc, Rodica Şerban, Elena Georgescu, Ana Maria Apachiţei, Camelia Lupaşcu şi Teodora Stoica), echipa naţională de gimnastică (Sandra Izbaşa, Steliana Nistor, Gabriela Drăgoi, Gabriela Acatrinei, Andreea Grigore, Anamaria Tămârjan); „Laureaţi sporturi paralimpice“: Eduard Carol Novak – medaliat cu argint în proba de şosea – contratimp din cadrul Jocurilor Paralimpice de la Beijing; „Antrenori Sporturi Olimpice“: Karoly Novak (ciclism), Dan Găureanu (scrimă), Florin Bercean (judo), Nicolae Forminte (gimnastică), Mircea Roman (canotaj), Valeriu Tomescu (atletism); „Antrenori Sporturi Neolimpice“ – Maria Fumea (gimnastică aerobică), Aurel Pătru şi Amatto Zaharia (arte marţiale). Premiul „Fair-play“ i-a fost acordat canotoarei Doina Ignat, care după finala de la 8+1 din cadrul JO de la Beijing, şi-a cerut scuze pentru locul trei ocupat de echipajul românesc. Premiul pentru întreaga carieră l-a primit, în lipsă, fosta gimnastă Maria Simionescu. Categoria „Laureaţi individual – sporturi neolimpice – feminin“: Alina Soare (arte marţiale); categoria „Laureaţi individual – sporturi neolimpice – masculin“ – Bogdan Lipianu (arte marţiale), Georgel Bobiş (fotbal tenis), Corneliu Costiniuc (modelism); „Laureaţi echipe/echipaje – sporturi neolimpice“ – echipa naţională de gimnastică aerobică şi echipa naţională de rugbi Under 21.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS