12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii au păstrat trofeul

Gorjenii au păstrat trofeul

Echipa lui Vasile Stângă, Energia Pandurii, s-a impus în toate cele trei meciuri ale turneului amical de la Târgu Jiu şi a câştigat Cupa Energia, devansând formaţiile Dinamo Bucureşti, CSM Medgidia şi CS H&V Piteşti. Jocul cu Dinamo a fost presărat cu durităţi, Ionuţ Mazilu ieşind accidentat după ce a primit un cot în gât de la un adversar. Antrenorul Vasile Stângă s-a declarat mulţumit de modul în care au luptat handbaliştii săi, nu şi de calitatea jocurilor. „Nu a fost aşa concludent turneul. S-a văzut că noi, românii, nu suntem pregătiţi să jucăm trei meciuri în 24 de ore. În primul rând, a suferit luciditatea atât în atac, cât şi în apărare, foarte multe prostii, foarte multe greşeli. Şi Dinamo ne-a cam provocat, ei au început circul şi scandalul. Per total m-a bucurat atitudinea lor, că au vrut să câştige meciul. Îi vedeam la time-out, că erau foarte montaţi să câştigăm acasă, să nu pierdem aici şi acesta este un lucru bun. Sperăm să o ţină aşa şi în campionat. Nu contează cum, trebuie să câştigăm. Cu muncă şi cu suferinţă se câştigă meciurile“, a spus Stângă. Iată rezultatele turneului de la Târgu Jiu: Dinamo Bucureşti – CS H&V Piteşti 35-27, CSM Medgidia – Energia Pandurii 29-32, Dinamo Bucureşti – CSM Medgidia 30-29, CS H&V Piteşti – Energia Pandurii 17-30, CSM Medgidia – CS H&V Piteşti 28-18, Energia Pandurii – Dinamo Bucureşti 32-30.
Gruparea gorjeană a pus punct transferurilor în această iarnă, limitându-se la cele trei achiziţii, Kosanovic, Coelho şi Karanovic, ultimul testat la acest turneu. „Pivotul sârb Djuro Karanovic a fost şi bolnav, dar e un jucător inteligent. Eu l-aş ţine pentru că nu avem altă soluţie. Brazilienii nu pot să vină şi sunt nevoit să-l iau până se termină campionatul. Nu cred că va mai veni cineva având în vedere criza financiară. Cei de la club nu mai au putere financiară să mai aducem vreun jucător. Nu avem cum să renunţăm la Stojanovic, pentru că este sub contract, şi putem renunţa doar la vară. Ar fi lipsă de fair-play să dai un jucător afară când începe campionatul şi nu se mai poate duce nicăieri“, a afirmat Stângă. Singurul jucător de care se mai poate dispensa tehnicianul este extrema Vasiloiu. „Am înţeles că federaţia vrea să-l dea altei echipe, iar noi nu ne împotrivim. Încă nu este un jucător pentru Liga Naţională. Degeaba doream să-l forţăm“, a punctat Vasile Stângă.
După cele două turnee de la Cluj şi Târgu Jiu, ambele câştigate, s-a conturat şi un prim şapte: Kosanovic – Florea, Coelho, Truică (Veljkovic), Giotoiu, Mazilu şi Apolzan. Energia Pandurii mai are programate două jocuri de verificare până la startul returului, cu Steaua Bucureşti, la Târgu Jiu, primul dintre ele fiind programat joi, de la ora 18.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS