16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbaliştii craioveni, bătuţi pe final de meci

Baschetbaliştii craioveni, bătuţi pe final de meci

SCM-U Craiova a fost foarte aproape să învingă echipa de pe locul doi, Elba Timişoara, dar oaspeţii s-au impus cu 80-73, graţie unui ultim sfert foarte bun.

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a pierdut sâmbătă seară partida de pe teren propriu cu Elba Timişoara, ocupanta locului doi în Divizia A, scor 80-73 (19-23, 16-15, 17-17, 28-18).
Oltenii au condus timp de trei sferturi, dar în ultima repriză, mult mai experimentata echipă din Timişoara a reuşit egalarea, apoi s-a desprins decisiv.
Chiar dacă întâlneau una dintre formaţiile puternice ale campionatului şi totodată ocupanta locului doi în cadrul Ligii Central Europene, baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au început cu mult curaj meciul din Sala Sporturilor, încurajaţi de un public numeros.
În primul sfert, străinii Craiovei au ieşit în evidenţă. Americanul Germain Green, nou-venit la formaţia olteană, dar şi conaţionalul său Sidney Holmes au încântat spectatorii cu finalizări prin slam-dunk, iar americanul Tyrone Mitchell şi sârbul Tomic au fost responsabili cu transformările de la trei puncte. Elevii lui Paul Nicolae şi Marius Toma conduceau după primul sfert cu scorul de 23-19. Sfertul secund a fost mai echilibrat. Green a reuşit un capac, iar Tomic şi Holmes s-au descurcat bine sub panou. La oaspeţi s-au evidenţiat sârbii Velickovic şi Vasojevic. La pauză, oltenii conduceau doar cu trei puncte avans, scor 38-35. Şi după al treilea sfert, SCM-U avea tot trei puncte în faţa bănăţenilor (55-52). În minutul 33, Timişoara egalează prin Pesic (57-57), cu o reuşită din spatele semicercului, apoi preia conducerea, prin Vasojevic şi Dzambic (57-61). Lekic a fost eliminat după cinci greşeli personale, în locul său fiind trimis în teren Andonie.

Victorie dedicată antrenorului Petricevic

Craiovenii mai speră că pot duce meciul în prelungiri. Vasile Ştefan reuşeşte o aruncare de trei puncte, colegii săi faultează repede pentru a mai câştiga timp, dar, spre disperarea spectatorilor, timişorenii nu ratează nici o lovitură liberă şi câştigă partida la o diferenţă de şapte puncte. „Leii din Banat“, aşa cum le se zice baschetbaliştilor de la Elba Timişoara, au dedicat  victoria antrenorului Dragan Petricevic, care chiar sâmbătă şi-a sărbătorit ziua de naştere. După victoria din Bănie, Elba îşi menţine poziţia a doua în clasament, la egalitate de puncte cu Asesoft, al cărei meci cu Gaz Metan Mediaş a fost amânat. La SCM-U au evoluat: Tomic (19 puncte), Green (14), Mitchell (14), Holmes (7), V. Ştefan (7). Au mai jucat: Răducanu (6), Lekic (6) şi Andonie. La Elba, fostul jucător al Craiovei, Silviu Lupusavei, a fost doar rezervă.

„Am avut parte de un arbitraj ostil“

La finalul jocului, antrenorul craiovean Paul Nicolae şi-a arătat nemulţumirea faţă de maniera de arbitraj: „Se vede că suntem o echipă nou-promovată. Iar am avut parte de un arbitraj ostil. Pe final au ştiut cum să fluiere,
ne-au luat multe mingi şi i-au dus la 6-7 puncte avans pe timişoreni, care au experienţă şi au închis jocul. Am făcut un joc bun, mai puţin ultimul sfert, când am făcut multe greşeli“. De partea cealaltă, sărbătoritul zilei, Dragan Petricevic, a declarat: „Ştiam că la Craiova nu se câştigă uşor. Dar când întâlneşti o echipă de pe locul 11 este mai greu să te mobilizezi. În ceea ce priveşte arbitrajul, nu mă pronunţ, dar echipa mea nu este pe locul doi pentru că a fost ajutată de arbitri“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU