8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMândrean şi Orac îngroaşă lista pandurilor disponibilizaţi

Mândrean şi Orac îngroaşă lista pandurilor disponibilizaţi

Sorin Cîrţu a renunţat la Daniel Orac şi Sergiu Mândrean după primul cantonament din Antalya, tehnicianul fiind nemulţumit de cum s-au pregătit cei doi.

 

După Dedu, Popa, Alnoudji, L. Mihai, Nalaţi şi Tsigalko, puşi recent pe lista de transfer, alţi doi fotbalişti de la Pandurii Târgu Jiu, Orac şi Mândrean, nu mai intră în vederile antrenorului Sorin Cîrţu. Aceştia au pierdut multe antrenamente în stagiul din Turcia, din motive medicale, dar pentru Cîrţu au figurat ca absenţi, accidentările nefiind considerate serioase. „Orac s-a antrenat doar în prima zi, foarte puţin pentru ce trebuia, Mândrean are multe antrenamente lipsă, chiar consecutive. Nu e admisibil ce s-a întâmplat! Accidentări practic nu au fost decât două în acest stagiu. Cea a lui Stancu după primul meci cu nemţii şi cea a lui Piţurcă de la partida cu georgienii, când a fost lovit la gleznă şi a absentat doar la un antrenament. În rest, toate accidentările sunt subiective din punctul meu de vedere şi eu nu le iau în calcul decât ca absenţe de la antrenament“, a declarat Cîrţu.

„Sorinaccio“ a informat conducerea clubului despre deciziile în privinţa celor doi jucători aparţinându-i preşedintelui Marin Condescu. „Eu am făcut o informare foarte clară a conducerii asupra a tot ce s-a întâmplat în această perioadă la echipă, cu număr de antrenamente, cu prezenţa jucătorilor la pregătire, când au început, cum l-au început şi dacă l-au mai terminat unii dintre ei şi aşa mai departe. Au fost toţi monitorizaţi şi aceste lucruri vor fi prezentate preşedintelui clubului, iar dânsul va lua o decizie în ceea ce îi priveşte pe cei care au avut probleme medicale. Sunt unii jucători care sunt de mai mult timp la Pandurii şi dânsul, ca preşedinte, poate să cântărească mult mai bine ceea ce s-a întâmplat şi înainte de a veni eu, pentru că eu nu ştiu istoricul celorlalte pregătiri. Cel mai bine e să ia o decizie dânsul“, a mai spus Cîrţu.

Marin Condescu nu a confirmat, dar nici nu a infirmat că Orac şi Mândrean nu mai intră în vederile lui Cîrţu, motivând că nu a intrat în posesia raportului: „Nu pot să spun acum dacă sunt jucători care nu vor mai face parte din lotul ce va face deplasarea în al doilea turneu de pregătire din Antalya. Nu m-am întâlnit cu secundul Bejinariu. El trebuie să-mi transmită un raport despre ceea ce s-a întâmplat în primul stagiu“, a declarat Condescu. Se pare că Mândrean va fi împrumutat la CSM Râmnicu Vâlcea, în timp ce Orac va fi pus pe lista de transferuri.

 

Păcurar, remarcatul turneului

 

Au fost şi jucători care l-au mulţumit pe Sorin Cîrţu, Păcurar şi Vasilache fiind printre cei remarcaţi de tehnician. „Sunt şi surprize plăcute din punct de vedere al pregătirii făcute aici şi mă gândesc la un jucător care a făcut nesperat de bine toate antrenamentele; acesta este Păcurar. Poate şi Vasilache a participat destul de bine la pregătire, dar el a mai avut ceva probleme la unele antrenamente şi a mai ieşit din ele, acuzând o stare de oboseală“, a spus Cîrţu.

Acesta a găsit şi o explicaţie la desele rupturi musculare suferite de Păcurar, viaţa extrasportivă. „Când este sub control din toate punctele de vedere, alimentaţie, vitaminizare, refacere, odihnă, program de somn normal şi aşa mai departe, nu mai are acele probleme musculare pe care el le-a avut de-a lungul timpului. Concluzia pe care o trag este că toate acele probleme erau numai din cauza lui şi tot ce i s-a întâmplat până acum, toate acele probleme au fost nişte accidentări subiective. Cel puţin ştim de acum înainte ce reacţie să avem la aceste probleme. Aici a fost un volum mare de muncă în aceste zile de cantonament cu procesul de pregătire mai intens, iar el a răspuns destul de bine şi nu s-a întâmplat nimic, dar a fost sub observaţie tot timpul din toate punctele de vedere. Totul a fost sub controlul nostru aici, dar, când mergem la Târgu Jiu, nu putem să-i controlăm încontinuu la aceste lucruri“, a mai spus Cîrţu.

 

Transferul lui Pejic, în aşteptare

 

După ce s-au „fript“ cu Stanca, pentru care au plătit indemnizaţia de formare către Sportul Studenţesc de 7.500 de euro, conducătorii clubului Pandurii sunt mai rezervaţi când e vorba de transferuri. Aceştia nu se grăbesc să-l înregimenteze pe bosniacul Matijas Pejic până nu lămuresc toate datele transferului. „Nu s-a luat nici o decizie cu privire la bosniacul Matijas Pejic. Nu e vorba că cineva şi-a dat sau nu acordul. Toţi sunt de acord, dar mai trebuie lămurite anumite aspecte. Nu e vorba de probleme financiare, dar Pejic este un jucător tânăr, de 19-20 de ani, şi trebuie să fim siguri că peste câţiva ani nu va veni cineva peste noi să ne mai ceară cine ştie ce indemnizaţie de formare pentru el. Trebuie să fim foarte atenţi şi să studiem bine problema. Discutăm însă şi sperăm să luăm la final cea mai bună decizie“, a declarat Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS