15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGermaine Green aşteaptă mulţi spectatori la meciuri

Germaine Green aşteaptă mulţi spectatori la meciuri

Noile achiziţii ale echipei masculine de baschet SCM-U Craiova, americanul Germaine Green şi Dan Răducanu, debutează mâine în faţa propriilor spectatori într-un meci oficial, cu Elba Timişoara.

 

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova dispută mâine primul meci oficial în 2009 pe teren propriu, urmând să întâlnească, de la ora 18.00, formaţia clasată pe locul doi în Divizia A, Elba Timişoara. Cu acest prilej, îşi vor face debutul în faţa propriilor spectatori şi cei doi jucători aduşi la echipă în pauza competiţională, Dan Răducanu şi americanul Germaine Green.

Cei doi au debutat deja sub culorile alb-albastre, dar în deplasare. Răducanu a jucat în două partide, la Sibiu (25 de minute), reuşind trei puncte, şi la Oradea (18 minute), unde a marcat patru puncte. Green nu primise „cartea verde“ pentru jocul de la Sibiu, dar a evoluat runda trecută la Oradea, înscriind 19 puncte în cele 35 de minute cât a stat în teren.

Nou-veniţii la SCM-U au jucat şi în amicalul cu Energia Rovinari, disputat în Bănie în urmă cu două săptămâni şi câştigat de gorjeni cu scorul de 92-74. Atunci, Răducanu a marcat patru puncte, iar Green, care doar ce sosise în România, a reuşit 16 puncte.

Antrenorul principal al echipei craiovene, Paul Nicolae, crede că ambii baschetbalişti sunt un câştig: „Sunt mulţumit de amândoi, de Răducanu mai ales cum face faza defensivă. Faţă de tur, avem un lot mai subţire numeric, dar mai valoros“.

 

Se consultă cu fratele Edjuan de la Rovinari

 

Extrema Dan Răducanu (2,01 m) vine de la BC Târgovişte, echipă care în toamnă a eliminat SCM-U Craiova din Cupa României. El spune că s-a acomodat deja în Bănie: „Băieţii m-au primit bine, atmosfera este frumoasă, nu am nici o problemă. Vreau să obţin cât mai multe victorii pentru Craiova“.

Americanul Germaine Green (2,03 m), originar din Texas, a mai evoluat în Europa în campionatele din Estonia, Luxemburg, Finlanda şi ultima dată în Olanda şi spune că Bănia este cel mai mare oraş european pentru care a jucat. Germaine Green vrea cât mai mulţi spectatori la meciurile de acasă ale SCM-U, mai ales că fratele său, Edjuan, care evoluează pentru Energia Rovinari, i-a spus că la partidele echipei gorjene din Sala Sporturilor din Târgu Jiu vine un public numeros: „Îi chem pe craioveni la sală să ne susţină, pentru că atmosfera din tribune este un atu pentru echipa gazdă. Dacă vor veni victoriile, vor veni şi spectatori mai mulţi“.

Germaine a mai spus că înainte de partide îşi întreabă fratele despre adversari: „Vorbim foarte des la telefon despre adversari. Deocamdată, Energia stă mult mai bine în clasament decât noi, dar mai este timp destul până la finalul campionatului“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII