12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJankovic nu va mai fi lideră de luni

Jankovic nu va mai fi lideră de luni

Sârboaica Jelena Jankovic, eliminată în optimi la Australian Open de franţuzoaica Marion Bartoli, va pierde primul loc din clasamentul WTA la începutul săptămânii viitoare. Lidera tenisului feminin ar putea fi Serena Williams, Dinara Safina sau Elena Dementieva, sportive care sunt prezente în semifinalele turneului de la Australian Open.

Singura care a mai urcat pe primul loc în această ierarhie este americana Serena Williams, aceasta fiind lideră în 2002. Ea a cucerit de trei ori până acum primul turneu de Mare Şlem al anului (2003, 2005 şi 2007) şi poate urca pe prima treaptă doar dacă ajunge în finală, iar Safina pierde semifinala cu Zvonareva. Sora lui Marat Safin are nevoie de o victorie în finală pentru a deveni lideră mondială. Elena Dementieva va urca pe primul loc dacă va cuceri turneul de la Australian Open sau dacă Dinara Safina va fi învinsă în semifinale.

Jelena Jankovic a urcat pe prima treaptă a podiumului pe 11 august 2008. Sârboaica a deţinut titlul de lideră timp de 17 săptămâni consecutive şi este singura care a ocupat primul loc fără să câştige un turneu de Mare Şlem.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS