5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAndy Roddick, primul semifinalist

Andy Roddick, primul semifinalist

Câştigătorul en-titre de la Melbourne, sârbul Novak Djokovic, a abandonat în sferturile de finală, în setul 4 al partidei cu Andy Roddick, iar americanul este primul jucător calificat în semifinale.

 

Numărul trei mondial şi campionul din 2008 de la Australian Open, tenismanul sârb Novak Djokovic, s-a văzut nevoit să părăsească întrecerea de la Antipozi, după o înfrângere prin abandon în faţa lui Andy Roddick la scorul de 7-6 (7-3), 4-6, 2-6, 1-2. Americanul, cap de serie numărul 7, se poate bucura din plin de locul obţinut în semifinalele competiţiei din Emisfera Sudică şi poate visa cu ochii deschişi la câştigarea trofeului.

Meciul a fost echilibrat la început, primul set desfăşurându-se fără apariţia măcar a unui singur break. Jucătorii au câştigat de fiecare dată serviciul propriu, fiind nevoie de tie-break pentru ca Novak Djokovic să se impună, scor 7-6. Factorul care a rupt echilibrul în acest meci a fost căldura teribilă de 40 de grade Celsius, care l-a afectat mult mai puternic pe sârb, Roddick preluând iniţiativa. Americanul a dominat serviciul propriu şi a început să pună presiune şi atunci când Djokovic punea mingea în joc. Lui Roddick i-a fost de ajuns un break pentru a câştiga setul al doilea, iar scorul a devenit egal.„Nole“ nu şi-a mai revenit din cauza căldurii, el cerând chiar şi ajutorul medicilor înainte de începutul setului al treilea, iar Roddick, impasibil, a sesizat slăbiciunea adversarului şi a câştigat cu uşurinţă setul, scor 6-2, trecând la conducerea meciului. Sârbul a înţeles că nu mai putea să continue partida în al patrulea set, când americanul a realizat un break la zero în game-ul al treilea. În acel moment, Djokovic s-a sfătuit cu medicul şi a decis să se retragă, felicitându-l pe Roddick pentru calificarea în semifinalele de la Australian Open pentru a patra oară în carieră.

 

Federer l-a depăşit pe Juan Martin del Potro

 

În celălalt sfert de finală disputat ieri s-a impus Roger Federer, elveţianul trecând de Juan Martin del Potro cu scorul de 6-3, 6-0, 6-0. „Extraterestrul“ va juca în semifinale cu Andy Roddick, acesta fiind meciul 18 între cei doi, elveţianul reuşind să se impună în 15 dintre ele. Roger Federer a ajuns şi în 2008 în semifinale, unde a fost învins de Novak Djokovic, scor 6-0, 6-3, 7-5. Americanul Roddick s-a oprit în 2008, în turul trei, unde a abandonat în faţa germanului Philipp Kohlschreiber.

Celelalte două meciuri ale sferturilor sunt: Rafael Nadal – Gilles Simon şi Fernando Verdasco – Jo Wilfried Tsonga.

La feminin, în prima semifinală de la Australian Open se vor întâlni două reprezentante ale Rusiei, Vera Zvonareva şi Dinara Safina. Cele două tenismene s-au confruntat până la această semifinală în nouă partide, dintre care cinci au fost câştigate de Safina. Atât Zvonareva, cât şi Safina au fost eliminate anul trecut încă din primul tur al turneului. Celelalte două meciuri ale sferturilor sunt: Carla Suarez Navarro – Elena Dementieva şi Svetlana Kuzneţova – Serena Williams.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS