14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte ştiri

Elena Bogdan, în turul doi la Melbourne

Craioveanca Elena „Ema“ Bogdan a reuşit să se impună ieri în faţa ucrainencei Marina Zanevska cu scorul de 6-2, 6-1, într-un meci din manşa inaugurală a turneului de Mare Şlem de la Australian Open, dedicat junioarelor. Reprezentanta noastră, a patra favorită la cucerirea trofeului de la Antipozi, o va avea adversară pe australianca Isabela Holland. Elena Bogdan a debutat cu victorie şi în proba de dublu, unde face pereche cu franţuzoaica Kristina Mladenovic, trecând de cuplul Juan Ting-Fei (Taiwan) / Natchanok Saenyaukhot (Thailanda), scor 6-1, 6-1. Perechea Elena Bogdan / Kristina Mladenovic este cotată cu prima şansă la câştigarea competiţiei. În alt meci de dublu, perechea Ana Bogdan / Alexandra Cercone (SUA), cap de serie numărul trei, s-a impus în faţa cuplului australian Ashling Sumner / Mia Vriens cu scorul de 4-6, 6-4, 10-4. Ana Bogdan, cap de serie numărul doi în competiţia de simplu, a trecut în turul inaugural de australianca Ashling Sumner, scor 6-2, 6-1, iar în faza următoare a competiţiei va juca împotriva Alexandrei Krunic (Serbia).

Alexandru VÎRTOSU

 

România a lăsat în urmă Kuweitul

Naţionala masculină de handbal a României a cunoscut succesul în faţa Kuweitului, scor 34-27 (16-12), în cel de-al doilea meci din Grupa I principală a „Cupei Preşedintelui“ de la CM din Croaţia. În această confruntare, Valentin Ghionea a fost declarat cel mai bun jucător de pe teren. Victoria de duminică seară, în faţa Kuweitului, a fost cea de-a patra obţinută de tricolori, după cele din grupa A preliminară în faţa Argentinei (scor 30-36) şi Australiei (scor 40-20), respectiv a Cubei (scor 39-28), în „Cupa Preşedintelui“, în care echipele luptă pentru o clasare cât mai bună pe locurile 13-24. România i-a avut pe teren pe: Popescu (13 intervenţii), Bârza (7) – Ghionea (8), Georgescu (5), Petrea (4), Buricea (3), Nicolae (3), Stavrositu (3), Rohozneanu (2), Iacob (2), Pârâianu (1), Jurcă (1), Cozma (1), Timofte (1). Aseară, România urma să joace ultima partidă din grupa I, împotriva Spaniei, marea perdantă din cursa pentru calificarea în grupele principale. În funcţie de locul pe care îl vor ocupa handbaliştii români în grupa I, vor juca un ultim meci, de clasament, cu ocupanta aceleiaşi poziţii din grupa II principală.

Alexandru VÎRTOSU

 

Breivik renunţă la naţionala Norvegiei

Selecţionerul Marit Breivik (53 de ani) a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că din luna mai nu va mai antrena naţionala feminină de handbal a Norvegiei. „Vine un moment în viaţă când trebuie să iei o pauză. Voi continua la naţională până în luna mai, dar e timpul ca eu să încerc ceva nou. Am încredere în viitorul naţionalei şi cred că secundul meu, Thorir Hergeirsson, este cea mai bună alternativă pentru postul de selecţioner, dar nu eu trebuie să decid“, a afirmat Breivik. Întrebată dacă va continua în cadrul forului naţional, Breivik a spus: „Pentru moment, am câteva oferte de a antrena, dar nu ştiu ce voi face“. Marit Breivik este selecţionerul naţionalei feminine a Norvegiei din 1994. În tot acest timp, în palmaresul echipei feminine s-au adunat un titlu olimpic la Beijing 2008 şi un bronz la Sydney 2000, un titlu mondial la turneul final din Danemarca şi Norvegia, în 1999, trei medalii de argint (1997, 2001 şi 2007), patru titluri europene (CE 1998 din Olanda, CE 2004 din Ungaria, CE 2006 din Suedia şi CE 2008 din Macedonia), două medalii de argint (CE 1996 din Danemarca şi CE 2002 din Danemarca) şi o medalie de bronz (CE 1994 din Germania).

Daniela MITROI

 

Brânză a bătut-o pe Heidemann

Spadasina Ana Maria Brânză a câştigat duminică Grand Prix-ul de la Doha (Qatar), impunându-se în finală în faţa nemţoaicei Britta Heidemann cu scorul de 15-14. Sportiva română şi-a luat astfel revanşa în faţa Brittei, cea care o învinsese, vara trecută, în finala Jocurilor Olimpice de la Beijing cu scorul de 15-11. Antrenorul craiovean Dan Podeanu, omul care a pregătit-o pe Ana în ultimii zece ani, a vorbit ieri despre rezultatul obţinut de spadasina bucureşteană la Doha. „Mă bucur că Ana a început anul în forţă, cu un succes în faţa rivalei din finala de la Beijing. Acum, dacă stau bine şi calculez, Britta Heidemann ar conduce cu 4-3 la numărul de victorii din întâlnirile directe“, a spus Podeanu, care în prezent se ocupă doar de spadasinii de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ din Craiova. În ceea ce priveşte lotul naţional, Dan Podeanu, mai vrea puţin timp de gândire: „Deocamdată, mă ocup doar de copiii de la «Trişcu». Trebuie să mă hotărăsc dacă mă reapuc sau nu să pregătesc lotul naţional de spadă feminin“. Ana Brânză a mers la Grand Prix-ul de la Doha pe banii clubului Steaua, la care este legitimată, însoţită de antrenorul Cornel Milan. În clasamentul internaţional, vicecampioana olimpică de la Beijing ocupă în prezent primul loc, cu 336 de puncte, fiind urmată de două sportive din Germania, Britta Heidemann (318 puncte) şi Imke Duplitzer (246 puncte).

Daniela MITROI

 

FC Craiova, la primul succes în play-off

FC Craiova a obţinut duminică pe teren propriu o victorie categorică în cadrul etapei inaugurale a play-off-ului Ligii I de futsal. Oltenii au învins cu 5-1 (1-1) pe Clujana Cluj. Primul gol al partidei a fost marcat abia în minutul 18, de formaţia clujeană. Craiovenii au reuşit egalarea un minut mai târziu, prin Florescu, cu largul concurs al portarului advers, care a scăpat mingea în propria poarta. Repriza secundă a fost dominată în totalitate de olteni, care au mai reuşit să puncteze de patru ori prin Bugălă, de două ori, în minutele 22 şi 23, Florescu (‘26) şi Cioboiu (‘31). Oaspeţii puteau reduce din diferenţă, dar portarul craiovean Rizan a parat o lovitură de pedeapsă de la şase metri. Pentru formaţia finanţată de Sorin Croitoru au evoluat: Rizan – Cioboiu, Florescu, A. Mihalache, Stanciu. Au mai intrat: Cojocaru – Bugălă, Alecu, Stăncuţa, Relea, Cocoşilă şi Badea. Celelalte rezultate înregistrate în etapa I din play-off: United Galaţi – Concordia Chiajna 3-5, City’us Târgu Mureş – CIP Deva 6-7 şi ACS Odorheiu Secuiesc – Olimpic Simeria 4-3. În clasament conduce Concordia Chiajna, cu şapte puncte, urmată de CIP Deva, cu acelaşi număr de puncte, iar locul trei este ocupat de FC Craiova, cu şase puncte. Echipele au intrat în play-off cu 4, 3, 2 sau un punct, în funcţie de locul ocupat în seria din care au făcut parte. FC Craiova s-a clasat pe locul doi în seria vest, intrând în play-off cu trei puncte. În runda următoare, programată duminică, oltenii vor întâlni, în deplasare, rivala CIP Deva.

Daniela MITROI

 

Piepoli, suspendat pentru dopaj

Ciclistul italian Leonardo Piepoli a fost suspendat ieri pe o perioadă de doi ani, după ce a fost depistat dopat cu EPO Cera în Turul Franţei, în 2008, a anunţat Comitetul Olimpic Italian (Coni). Sentinţa în cazul Piepoli a fost dată de Tribunalul Naţional Antidoping, rutierul nefiind prezent. Suspendarea ciclistului va expira la 25 ianuarie 2011, pentru că a fost depistat dopat în urma testelor făcute în Turul Franţei, din perioada 4-15 iulie. Rutierul Leonardo Piepoli s-a dopat cu eritropoietină (EPO) de ultimă generaţie. Imediat după ce a fost testat pozitiv, echipa Saunier Duva l-a concediat pentru încălcarea codului etic al echipei.

Alexandru VÎRTOSU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS