10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFederer a tremurat cu Berdych

Federer a tremurat cu Berdych

Ocupantul locului secund în ierarhia mondială, elveţianul Roger Federer, a avut în faţă un adversar tenace, fiind la un pas să spună adio Openului Australiei. „Extraterestrul“, de trei ori campion la Melbourne, a revenit de la 0-2 la seturi şi l-a învins pe cehul Tomas Berdych, cu 4-6, 6-7(4), 6-4, 6-4, 6-2, ajungând astfel pentru a şasea oară consecutiv în sferturile de finală.

„A fost dificil deoarece adversarul a fost foarte periculos. Tomas Berdych a arătat că poate fi un jucător minunat“, a spus Federer, care-l va avea oponent pe argentinianul Juan Martin Del Potro, favoritul numărul opt, care a trecut în patru seturi de croatul Marin Cilic, scor 5-7, 6-4, 6-4, 6-2.

Spre deosebire de Roger Federer, sârbul Novak Djokovic, câştigătorul din 2008 la Melbourne, nu a fost nevoit să tremure în optimi şi a dispus, cu 6-1, 7-6 (1), 6-7 (5), 6-2, de cipriotul Marcos Baghdatis, finalistul din 2006. Viitorul adversar al lui „Nole“ pentru un loc în „careul de aşi“ va fi americanul Andy Roddick, câştigător în optimi în faţa lui Tommy Robredo (Spania), scor 7-5, 6-1, 6-3.

Tenismanul Andy Murray, cap de serie numărul patru, a fost învins de ibericul Fernando Verdasco, scor 2-6, 6-1, 1-6, 6-3, 6-4, şi va juca împotriva francezului Jo-Wilfried Tsonga, care a dispus de americanul James Blake cu scorul de 6-4, 6-4, 7-6.

 

Serena, în sferturi

 

Americana Serena Williams a acces în faza sferturilor de finală de la Australian Open, acolo unde au mai ajuns Elena Dementieva, Svetlana Kuznetsova şi Carla Suarez Navarro, graţie abandonului Victoriei Azarenka, a 13-a favorită. Cap de serie numărul doi la Melbourne, Serena Williams a cedat primul set al întâlnirii din optimi cu scorul de 6-3, dar jucătoarea bielorusă s-a văzut nevoită să abandoneze în setul al doilea, când era condusă cu 4-2, din cauza ameţelilor şi a problemelor gastrointestinale. Alt meci care s-a terminat prematur a fost cel dintre Jie Zheng şi Svetlana Kuznetsova. Chinezoaica, a 22-a favorită, a fost nevoită să se retragă de pe teren mai devreme, în optimile de finală, la scorul de 4-1 pentru rusoaică în primul set. Zheng, semifinalistă la Wimbledon în 2008, a acuzat probleme la încheietura mâinii stângi. „Îmi pare rău pentru ea deoarece era într-o formă foarte bună, juca bine. Sper că accidentarea nu este gravă. Este talentată şi cu siguranţă îşi va îmbunătăţi jocul“, a spus Svetlana Kuznetsova, care o va întâlni în sferturile de finală pe Serena Williams.

În cealaltă optime de finală, sută la sută spaniolă, Carla Suarez Navarro a dispus, cu 6-3, 6-2, de Anabel Medina Garrigues, şi urmează să o întâlnească pe rusoaica Elena Dementieva, a patra favorită, care a trecut de Dominika Cibulkova (Slovacia), după două seturi încheiate la doi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS