3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMircea Sandu a devenit optimist

Mircea Sandu a devenit optimist

Preşedintele FRF crede că naţionala României, cu Victor Piţurcă pe bancă, se va califica la unul din următoarele turnee finale.

Faptul că Federaţia Română de Fotbal a semnat un contract-record cu un nou sponsor, care va aduce în vistieria forului român aproximativ 1,5 milioane de euro pe an, l-a determinat pe preşedintele Mircea Sandu să devină optimist în privinţa şanselor pe care actuala generaţie de fotbalişti le are să se califice la următoarele turnee finale. La semnarea contractului cu noul sponsor, un producător de bere, Sandu a declarat că echipa naţională se va califica la un turneu fotbalistic major în următorii trei ani şi a precizat că Victor Piţurcă ar trebui să rămână selecţioner, chiar dacă tricolorii ratează participarea la CM 2010. „Îi asigur pe toţi suporterii echipei naţionale că România va merge la un turneu final de campionat mondial sau european până în 2012, inclusiv. Am avut un start mai slab în actuala campanie de calificare, însă sper că finalul va fi fericit. Dacă jucătorii noştri sunt sănătoşi, sunt sigur că vor da totul pe teren pentru a obţine biletele pentru Cupa Mondială din Africa de Sud“, a afirmat FRF, care a adăugat că fiecare tricolor va încasa 115.000 de euro, în cazul în care România se va califica la CM din 2010.

„Piţurcă trebuie să rămână selecţioner“

Preşedintele FRF a vorbit şi despre selecţionerul Victor Piţurcă, acesta din urmă declarând, în mai multe rânduri, că renunţă la funcţia sa la finalul mandatului, în 2010. Mircea Sandu a spus că Piţurcă trebuie să rămână în continuare selecţionerul reprezentativei tricolore: „România are ca obiectiv calificarea la Campionatul Mondial din 2010, chiar dacă noi nu suntem Germania sau Anglia. Părerea mea este că Piţurcă trebuie să antreneze echipa naţională chiar şi în cazul în care ratăm participarea la turneul final din Africa de Sud. El este cel care a început reconstrucţia actualei generaţii“. Preşedintele FRF a vorbit şi despre noul parteneriat dintre echipa naţională şi firma producătoare de bere, Ursus: „Am semnat un contract valabil pe patru ani, dar sunt sigur că această înţelegere se va prelungi. Vom convinge sponsorii să vină cu mai multe propuneri. Să sperăm că încheierea acestui parteneriat va fi un imbold şi pentru fotbalişti, iar astfel să ne calificăm la Campionatul Mondial din 2010“.    

Avem şanse la finala UEFA, din 2012

Sandu a precizat că FRF a trimis miercuri ultimele scrisori către Nyon, acolo unde se află sediul Uniunii Europene de Fotbal (UEFA) în vederea organizării finalei Cupei UEFA din 2012: „Cu ajutorul Primăriei Capitalei, Federaţia a expediat azi către sediul forului ultimele scrisori în vederea organizării finalei Cupei UEFA din 2012. Pe 29 şi 30 ianuarie, Comitetul Executiv UEFA se întruneşte şi, tot atunci, se va anunţa cine va găzdui competiţia. Bucureştiul este printre candidatele cu şanse“. România se află pe locul cinci în Grupa a 7-a preliminară pentru CM, cu patru puncte după trei meciuri disputate. Liderul grupei este Serbia, care a acumulat nouă puncte din patru partide, la fel ca şi ocupanta poziţiei secunde, Lituania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS