14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa şi Dinamo au plecat de mână în Antalya

Ştiinţa şi Dinamo au plecat de mână în Antalya

Alb-albaştrii lui Nicolo Napoli au ajuns ieri după-amiază în Antalya, după ce au schimbat două avioane, în timpul zborului fiind colegi cu dinamoviştii.

 

Universitatea Craiova şi-a început aventura în Turcia, elevii lui Nicolo Napoli ajungând ieri după-amiază în Antalya, după o călătorie care a durat aproape trei ore. Ca şi anul trecut, oltenii s-au cazat la hotelul Atlantis, din cadrul complexului Arcadia, unde vor petrece următoarele zece zile. Aici, Napoli şi ajutoarele sale vor încerca să-i aducă pe Dorel Stoica şi compania la cel mai bun nivel fizic şi tactic, pentru ca Ştiinţa să-şi îndeplinească obiectivul. „Vreau să facem o pregătire bună şi să ne îndeplinim obiectivul, un loc de Cupa UEFA. Avem un lot competitiv, deşi sunt mulţi jucători fără experienţă, şi vom încerca să evoluăm cât mai bine în retur şi să avem o clasare cât se poate de bună la finalul campionatului. Noi nu suntem favoriţi la titlu, alte echipe dinaintea noastră sunt favorite“, a declarat la plecare tehnicianul italian.

Cu una dintre favoritele la titlu în opinia lui Napoli, Dinamo, alb-albaştrii s-au intersectat pe Aeroportul „Henri Coandă“ şi au călătorit spre Turcia. Elevii lui Mircea Rednic au programat cantonamentul în acelaşi timp şi în aceeaşi locaţie cu Universitatea, aşa că au fost colegi de zbor cu jucătorii Craiovei pe rutele Bucureşti – Istanbul, Istanbul – Antalya. „Care este problema că merge şi Dinamo în acest cantonament alături de noi? Am mulţi prieteni la Dinamo. Între noi nu vor fi decât 90 de minute de luptă pe teren. Ei sunt favoriţi la titlu, pentru că sunt pe primul loc, dar lupta rămâne deschisă până în ultima etapă“, a afirmat Florin Şoavă, jucător care s-a aflat şi în vizorul „câinilor roşii“ înainte de a semna cu Ştiinţa.

 

Oltenii, optimişti la plecarea spre Turcia

 

Ultima achiziţie a grupării din Bănie a mai precizat că obiectivul echipei este clasarea în primele şase locuri, iar pentru aceasta este nevoie doar de linişte. „Nu trebuie să ne propunem primul loc, am pune presiune pe jucătorii tineri şi nu am face deloc bine. Nu ştiu dacă ne putem implica în lupta pentru titlu, dar ne propunem să câştigăm fiecare meci. Obiectivul echipei rămâne ocuparea unuia dintre primele şase locuri. Sper ca la finalul campionatului să surprindem pe toată lumea şi să nu avem nici o înfrângere în retur“, a spus Şoavă.

Portarul Mircea Bornescu s-a dovedit la fel de optimist, declarând la plecarea spre Antalya că obiectivul fixat de patron, clasarea pe podiumul Ligii I la finalul returului, este realizabil. „Pentru noi important este să începem bine şi să fim la cel mai bun nivel la reluarea campionatului şi o să vină şi rezultatele. Obiectivul fixat de Adrian Mititelu, locurile unu-trei, este realist“, a afirmat Bornescu. Acesta a dat asigurări că, deocamdată, nu intenţionează să se transfere la vreo echipă din România sau din Europa: „Normal că rămân la Craiova, sunt doar speculaţii cu Dinamo. Deocamdată, nu mă gândesc nici la un transfer în străinătate, mai am de muncit aici“.

„Jose“ a mai menţionat că apreciază concurenţa care s-a creat la echipă pentru postul de portar, odată cu transferul belgianului Merlier, şi crede că „Silviu Lung junior este un goalkeeper valoros, care îi va călca pe urme tatălui său. După cum îl cunosc eu, cred că va deveni mai faimos ca acesta“.

Lotul deplasat în Antalya

Nicolo Napoli a luat în cantonamentul din Turcia 24 de jucători, însă doar 22 s-au aflat ieri la bordul aeronavei care a decolat de pe Aeroportul „Henri Coandă“. Este vorba de Bornescu, S. Lung Jr., Merlier (portari); Dănănae, Bărboianu, Mitchell, V. Găman, R. Barbu, Rose (fundaşi); Prepeliţă, D. Stoica, Dilevski, Gîngiovenau, Şoavă, Ologu (mijlocaşi); Fl. Costea, Baird, Dina, M. Costea, Tănasă, Gogoşoiu şi Crăciun (atacanţi). Mijlocaşul leonez Julius Woobay va ajunge în Antalya în zilele următoare, după ce va obţine viza de Turcia, în timp ce atacantul camerunez Jeremie Njock se va alătura lotului în Italia, la cel de-al doilea stagiu de pregătire, el aflându-se în prezent în Belgia, la recuperare. Firţulescu şi Buşu au fost lăsaţi acasă şi se vor pregăti cu echipa a doua, la fel ca şi cei doi juniori româno-australieni aduşi în această iarnă, Nechifor şi Bran. În cele două cantonamente, pe lângă pregătirea fizică, alb-albaştrii vor disputa şi şase partide de verificare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII