17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

Cea mai mare glastră de flori din lume

Britanicii se pot mândri cu cea mai mare glastră de flori din lume. După cum informează Dailymail.co.uk, uriaşul vas cântăreşte un sfert de tonă şi măsoară 6,09 pe 3,04 metri. Pentru suspendarea sa la fereastra uneia dintre camerele hotelului Indigo, din Paddington, a fost nevoie de opt ore de muncă asiduă. În glastră au fost sădite peste 100 de specii de plante şi flori. Arhitecţii peisagişti au avut nevoie de trei săptămâni pentru această „creaţie“, denumită generic „The Hanging Gardens of Paddington“ (Grădinile suspendate din Paddington). Prin intermediul acestei „grădini suspendate“ la peste şapte metri, conducerea a dorit să marcheze aşa cum se cuvine inaugurarea hotelului. „Noul nostru hotel are un design unic şi culori îndrăzneţe. Aşadar, ce metodă mai bună de a marca sosirea noastră în Marea Britanie decât o glastră uriaşă suspendată?! Ne-am inspirat din grădinile suspendate din Babilon, una dintre cele şapte minuni ale lumii, şi sperăm că şi grădina noastră suspendată va deveni o minune a Londrei“, a declarat purtătorul de cuvânt al hotelului.

 

Tatonare lungă, cucerire sigură

După cercetări atente, oamenii de ştiinţă britanici a ajuns la concluzia că dragostea şi graba nu fac casă bună. După cum informează adnkronos.it, specialiştii din Regatul Unit s-au folosit de calculele matematice pentru a explica de ce, în dese rânduri, curtea asiduă pentru mai mult timp poate aduce multe avantaje, mai ales în ceea ce priveşte relaţiile care au şanse să însemne mai mult decât o simplă aventură. Cel puţin aceasta este concluzia la care au ajuns specialiştii de la University College din Londra, în colaborare cu colegii lor de la Universitatea din Warwick şi din cadrul London School of Economics and Political Science, care sunt de păre că, în acest fel, cei doi parteneri se pot cunoaşte mai bine. Pe de o parte, bărbaţii au ocazia să demonstreze că pot fi parteneri de viaţă, iar pe de altă parte, femeile pot să îşi dea seama dacă partenerul este potrivit pentru postura de soţ şi tată.

 

Pe Pacific, într-o barcă de plastic

Un milionar britanic şi-a construit o ambarcaţiune din sticle din plastic cu care va traversa Oceanul Pacific. David de Rothschild, descendent al uneia dintre cele mai cunoscute şi mai puternice dinastii din lume, pasionat de ecologie şi mare iubitor de aventură, vrea să atragă astfel atenţia asupra pericolului poluării cu deşeuri asupra oceanelor. Rothschild şi-a numit ambarcaţiunea de 20 de metri Plastiki, în onoarea Kon-Tiki, vasul din lemn folosit de exploratorul norvegian Thor Heyerdahl pentru a traversa Pacificul în 1947. Britanicul are de gând să pornească în aventura sa pe 28 aprilie, ziua celei de-a 62-a aniversări a călătoriei navigatorului norvegian, şi speră să ajungă la Sydney, în Australia, după o călătorie de 12.000 de kilometri. Navigatorul şi echipajul său format din cinci oameni vor traversa aşa-numita „groapă de gunoi“ din Oceanul Pacific, care are de cinci ori suprafaţa Marii Britanii.

 

Căţelul lui Jennifer Aniston, salvat de un paparazzo

Actriţa Jennifer Aniston a constatat că paparazzi pot fi uneori de mare ajutor. După cum informează Libero.it, un fotograf l-a salvat pe căţelul vedetei, care era pe punctul să fie călcat de o maşină. Norman, patrupedul lui Jennifer Aniston, un căţel din rasa Corgi-Terrier, a reuşit să se strecoare din casa din Malibu a actriţei şi a ieşit pe stradă. Câinele era cât pe ce să fie lovit de o maşină, el fiind salvat în ultimul moment de un paparazzo, care l-a restituit teafăr şi nevătămat stăpânei sale.

 

George Clooney s-a putea întoarce în „Spitalul de urgenţă“

Realizatorii cunoscutului serial „Emergency Room“ – (Spitalul de urgenţă) nu exclud reîntoarcerea în echipa de distribuţie a cunoscutului actor George Clooney pentru ultimul episod al seriei. Clooney a interpretat rolul lui dr. Doug Ross, în perioada 1994 – 1999, el părăsind ulterior serialul pentru a se consacra carierei cinematografice. După 14 ani, acum, când serialul se apropie de final, echipa de producţie speră ca George să îşi găsească un pic de timp pentru a apărea ca invitat special în ultimul episod al serialului, care va fi difuzat în luna martie. „Am vorbit de câteva ori despre asta. În cazul în care este de acord, va apărea în serial. George este foarte ocupat, tocmai filmează o peliculă în Puerto Rico“, a declarat producătorul John Wells.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS