13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFlorin Şoavă: Mai avem de muncit

Florin Şoavă: Mai avem de muncit

Fotbalistul Ştiinţei consideră că actuala echipă mai are de tras până să ajungă precum Universitatea anilor ’90.

 

Declaraţia finanţatorului Adrian Mititelu legată de valoarea actualului lot nu a trecut neobservată în rândul microbiştilor olteni. „Această Craiova cred că e cea mai puternică de la Craiova Maxima încoace“, spusese Mititelu, încercând, probabil, să-şi impulsioneze propriii jucători. Reacţiile nu au întârziat însă să apară, cei mai „lezaţi“ fiind jucătorii din anii ’90, când Universitatea a reuşit ultimele performanţe pentru club. Faptul că Mititelu a sărit calul l-au recunoscut indirect inclusiv oamenii de lângă el. „Nu se poate face o paralelă cu Craiova Maxima, pentru că acea echipă avea în componenţă fotbalişti foarte buni. Şi actuala formaţie are în componenţă fotbalişti buni care au evoluat destul de bine până acum şi sper să o facă la fel şi în partea a doua a campionatului“, a spus antrenorul Nicolo Napoli. Pe aceeaşi lungime de undă s-a aflat şi portarul Mircea Bornescu, acesta declarând: „Craiova din ’91 a avut perioada ei de glorie, acum trebuie să demonstrăm şi noi ce putem şi sper să ne mulţumim suporterii“. În schimb, Şoavă a fost tranşant: „Mai avem de muncit ca să atingem performanţele lor“.

 

Mititelu, subiectiv

 

Component al echipei care în sezonul ’90/’91 câştiga eventul şi pentru care şi-a rupt picioarele la propriu, Emil Săndoi consideră că Mititelu este subiectiv când spune că echipa de acum este mai puternică decât cea din 1991. „Fiecare îşi face ierarhiile lui, eu pot fi subiectiv şi de aceea mă abţin să spun dacă am fost noi mai buni sau actuala echipă. Şi Mititelu e subiectiv, însă îl înţeleg, deoarece a investit foarte mulţi bani şi Craiova e a lui acum. Fiecare club are perioade mai mult sau mai puţin bune în existenţa sa. E posibil ca actuala echipă să facă performanţă. Mi-aş dori din tot sufletul să termine măcar pe podium“, a comentat Săndoi.

Mult mai direct a fost Rodion Cămătaru, fostul atacant al Ştiinţei. „Părerea mea e că valoarea o dau rezultatele, iar aceşti tineri deocamdată nu le au. Nu suportă comparaţia această echipă cu Craiova Maxima, însă cu timpul aceşti băieţi pot creşte în valoare. Nu ştiu dacă vor prinde podiumul la finalul campionatului, deşi este foarte posibil, însă există şanse foarte mari să se claseze pe un loc de Cupa UEFA“, a spus Cămătaru.

 

Suporterii iau atitudine

 

Mult mai vehemenţi au fost suporterii de la Blue Lions, care au postat un protest pe propriul site, în care se spune: „În primii doi ani cu Mititelu ne-am salvat cu greu de la retrogradare, nu am bătut nici o echipă din Capitală, nu am câştigat nici un trofeu, iar anul acesta, în Cupa României, pandurii ne-au umilit (4-1) şi transferuri am făcut doar unul, pe Şoavă, restul sunt umpluturi. Este cea mai mare insultă adusă foştilor jucători ai Craiovei şi istoriei clubului nostru!“.

Cei de la Blue Lions amintesc faptul că în anii ‘90 Universitatea a câştigat un titlu de campioană şi două Cupe ale României. În plus, tot atunci, Ştiinţa a obţinut un loc trei, a fost o dată vicecampioană şi de trei ori finalistă a Cupei României. Suporterii i-au transmis finanţatorului alb-albaştrilor următorul mesaj: „Când va obţine patronul Adrian Mititelu cu echipa lui asemenea performanţe, atunci să vorbească de Craiova noastră!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS