10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAndrei Pavel se retrage

Andrei Pavel se retrage

Aflat la ultimul Australian Open din carieră, „Cneazul“ nu a dus la capăt partida cu Andy Murray, anunţând că vrea să se „pensioneze“.

 

Revenit pe terenul de tenis după 11 luni de absenţă, Andrei Pavel a abandonat în meciul cu scoţianul Andy Murray (4 ATP), din primul tur la Australian Open, din cauza unor probleme la spate (deplasare de vertebră). „Cneazul“ a dezarmat în momentul în care Murray conducea cu 6-2, 3-1.

La scurt timp după meci, Andrei Pavel a anunţat că-şi va încheia cariera, principalul motiv fiind problemele medicale.

„Nu vreau să mai încerc, nu vreau să îmi pun sănătatea în pericol doar pentru a mai juca un turneu în plus. Nu vreau să mă mai operez o dată. De ce să o fac? Într-o săptămână împlinesc 35 de ani şi nu sunt Lance Armstrong“, a spus „Cneazul“, care a fost al doilea sportiv ca vârstă de la Australian Open, după francezul Fabrice Santoro, de 36 de ani.

Andrei Pavel a adăugat că intenţiona să se retragă la Turneul de la Bucureşti, însă nu vrea să îşi rişte şi mai mult sănătatea: „Am această problemă de peste opt ani, dar în luna octombrie a anului trecut am făcut un control şi a ieşit bine. Am decis să evoluez în turneele de Mare Şlem din acest an şi să mă retrag la competiţia de la Bucureşti. Dar nu întotdeauna lucrurile se întâmplă aşa cum vrei. Durerea la spate persistă şi nu vreau să merg mai departe“.

„Tu eşti jucător de tenis? Atunci eu sunt Papa!“

 

Andrei Pavel şi-a început cariera de jucător profesionist în 1995 şi a câştigat trei turnee, atingând maximul activităţii sale în anul 2004, când a fost numărul 13 în clasamentul ATP. El nu a mai evoluat într-un meci oficial din februarie 2008 şi se află în prezent pe locul 1.141 în clasamentul mondial. Tenismanul român a rămas în istoria sportului „alb“ după o întâmplare din 2002 în timpul sfertului de finală pe care l-a jucat la turneul de Mare Şlem de la Roland Garros. Meciul a fost întrerupt din cauza ploii, iar jucătorul a mers pentru puţin timp în Germania, la familia sa, pentru că soţia sa tocmai născuse. Condiţiile meteo au revenit la normal, iar românul a fost nevoit să conducă toată noaptea pentru a ajunge în Franţa şi a termina sfertul de finală. Andrei Pavel a ajuns la arenă la ora 6.00 şi a fost nevoit să îl implore pe agentul de pază să îl lase să intre, pentru că acesta nu a crezut că este jucător de tenis. Afirmaţia bodyguardului a fost: „Tu eşti jucător de tenis? Atunci eu sunt Papa!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU