17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPreviziuni pentru anul sportiv 2009

Previziuni pentru anul sportiv 2009

Barca va câştiga Champions League, Hamilton va „recidiva“ în Formula 1, Nadal va rămâne numărul unu mondial, Italia se va face din nou de râs la rugbi, iar Bolt va stabili un nou record. Sunt doar câteva dintre evenimentele anticipate deja de casele de pariuri britanice.

Casele de pariuri din Marea Britanie, cele mai renumite în lume, încearcă să anticipeze marii câştigători ai anului sportiv 2009. Bookmakerii au dat publicităţii cotele pe care le au principalii candidaţi la trofee şi recorduri mondiale, aceştia fiind în mare parte tot sportivii care s-au remarcat şi în 2008.
Una dintre excepţii este FC Barcelona, pe care britanicii o cotează cu prima şansă la câştigarea Ligii Campionilor, cu toate că în anul care se încheie astăzi nu şi-a trecut în palmares nici un trofeu, nefiind prezentă nici în ultimul act al celei mai importante competiţii europene. Primul adversar al grupării „blau-grana“ în drumul către trofeu este echipa franceză Olympique Lyon, pe care o va înfrunta în faza optimilor. A doua pe lista favoritelor este Manchester United, deţinătoarea trofeului, care în medie are o cotă de 6,50, spre deosebire de cea a catalanilor, mai mică cu 1,50 unităţi. Echipa cu cele mai multe trofee din istorie, Real Madrid, nu este văzută de bookmakeri printre favorite, având o cotă foarte mare, 16,00, poate şi din cauza parcursului slab din campionat care a condus la demiterea antrenorului Bernd Schuster. Echipele cu cele mai mici şanse să devină „regine“ ale Europei fotbalistice sunt FC Porto şi Panathinaikos (ambele cu o cotă de 80,00) şi Sporting Lisabona, cu o cotă de 150,00.

Hamilton va mai lua un titlu

În ceea ce priveşte viitorul campion de Formula 1, cele mai mari şanse de a fi încununat cu lauri le va avea, potrivit caselor de pariuri din Regatul Unit al Marii Britanii, englezul Lewis Hamilton. Acesta a triumfat pentru prima dată în 2008, devenind totodată cel mai tânăr campion din istorie. Bookmakerii oferă pentru acest pronostic o cotă de numai 2,50. Brazilianul Felipe Massa de la Ferrari îl urmează pe britanic cu o cotă de 4,30, cu puţin mai mică decât colegul sud-americanului, finlandezul Kimi Raikkonen. Fernando Alonso, ex-campion mondial, are a patra şansă la titlu, în timp ce tânărul şi promiţătorul Kubica este cotat cu 11,00, în timp ce singurul italian din Marele Circ, Jarno Trulli, oferă un câştig de 66 de ori mai mare decât suma pariată în cazul în care va deveni campion.
În ceea ce priveşte competiţiile de ciclism, la primul concurs de anvergură al anului, Turul Italiei, casele de pariuri anticipează o luptă destul de strânsă între americanii Ivan Busso şi Lance Armstrong, care va reveni în competiţie în 2009, după o pauză de doi ani. Ambii au o cotă de 3,50. La Turul Franţei, care, din 2005, de la retragerea lui Armstrong, a fost câştigat numai de ciclişti spanioli, o miză pe alt pilot iberic oferă un câştig de 1,85 ori mai mare. În cazul în care va participa, Armstrong (5,00) va fi principalul rival al lui Alberto Contador (2,50). Bookmakerii oferă o cotă de 11,00 şi pentru cei care vor să parieze că Armstrong va fi depistat pozitiv la un control antidoping.

Bolt va face un nou record la 100 de metri

Declarat cel mai bun atlet al anului 2008 la nivel mondial, jamaicanul Usain Bolt va străluci şi în 2009, conform previziunilor britanicilor. Astfel, după cele două recorduri mondiale la 100 şi 200 de metri, realizate la Jocurile Olimpice de la Beijing, Bolt îşi va mai trece în cont încă o performanţă similară, cotată de bookmakeri cu 1,50. La sportul cu balonul oval, Ţara Galilor are prima şansă să-şi adjudece din nou Turneul celor Şase Naţiuni, iar a doua pe lista favoritelor este Anglia. Italia, „cenuşăreasa“ competiţiei din acest an este candidată aproape sigură şi în 2009 pentru ultimul loc. Franţa şi Irlanda au şanse bune la titlu.
Şi tenismanul elveţian Roger Federer va ataca mai multe recorduri în 2009, în special pe cele stabilite de legendarul Pete Sampras. Casa de pariuri Skybet îl vede ca şi câştigător la cel puţin două turnee de Mare Slem. Acest fapt l-ar ajuta pe elveţian să-l depăşească la numărul de titluri pe Sampras, care are 14, spre deosebire de cele 13 ale lui Federer. În ceea ce-l priveşte pe spaniolul Rafael Nadal, specialiştii în calcularea cotelor de pariuri îl văd pe acesta în postura de lider al ierarhiei ATP şi la sfârşitul lui 2009.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU