10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCulio nu ştia unde e România pe hartă

Culio nu ştia unde e România pe hartă

Mijlocaşul argentinian a ajuns la CFR Cluj în 2007, fiind convins de soţia sa să accepte oferta venită dintr-o ţară despre care nu ştia nimic.

Jucătorul Emmanuel Juan Culio, care are 25 de ani, a fost transferat de CFR Cluj în vara lui 2007 de la clubul argentinian Independiente, după ce evoluase un sezon sub formă de împrumut în Chile, la echipa La Serena. Într-un interviu acordat presei din ţara sa natală, mijlocaşul argentinian al lui CFR Cluj a spus că a avut nevoie de două săptămâni să se gândească dacă se va transfera la o echipă din România, ţară pe care nu ştia să o localizeze pe hartă, dar, în cele din urmă, soţia sa l-a convins să accepte oferta.
„Înainte de ultimul meci jucat la Serena mă schimbam în vestiar, iar impresarul meu mi-a spus că am fost vândut înainte de disputarea partidei. M-a şocat un pic vestea că voi pleca în România, iar în acel joc am evoluat cu şi mai multă ambiţie. A doua zi după meci, m-am întors în Argentina cu soţia mea şi i-am spus că trebuie să ne gândim dacă mergem, pentru că nici măcar nu ştiam unde e România pe hartă. Mi-a luat două săptămâni ca să mă gândesc, dar mi s-a transmis să accept, pentru că altfel eram vândut în altă parte. Soţia mea a insistat atunci să răspund afirmativ şi aşa am făcut, pentru că ea e ceea ce am mai important în viaţă“, a spus Culio.

„CFR este o echipă puternică“

Emmanuel Juan Culio a dezvăluit că nu a reuşit să înveţe limba română şi a rememorat întâmplări din perioada în care era coleg de cameră cu Fabbiani.
„Să vorbeşti româneşte este foarte, foarte dificil. Primele şase luni au fost teribile. Stăteam cu Fabbiani şi când mergeam la masă trebuia să îi arătăm ospătarului ce vrem să mâncăm“, a spus jucătorul sud-american.
Mijlocaşul argentinian susţine că echipa CFR Cluj a devenit în scurt timp una dintre cele mai puternice din România. „La început, CFR era o echipă mică, dar acum a devenit puternică, după ce am câştigat campionatul şi am participat în Liga Campionilor. Acum este între cele mai mari trei echipe din ţară, alături de Dinamo şi Steaua“, a opinat Culio.

„Am fost tratat ca un român“

Mijlocaşul sud-american a spus că nu este preocupat de un eventual transfer, de acest lucru ocupându-se impresarul său. Culio a adăugat că se simte foarte bine în România, fiind mulţumit din punct de vedere financiar. „I-am spus impresarului meu să mă sune doar când trebuie să semnez. Dar mă simt bine unde sunt acum. În România, am fost trataţi ca români atât eu, cât şi familia mea. Din acest motiv sunt foarte mulţumit, la fel cum sunt şi din punct de vedere financiar. Dacă va veni vreo ofertă, sper să fie bună pentru club, deoarece eu sunt mulţumit cu ce am acum“, a precizat jucătorul.
Culio s-a referit şi la posibilitatea naturalizării sale pentru a putea fi selecţionat la echipa naţională a României. „Vreau să îmi închei cariera în Argentina, dar acum îmi doresc să stau cât mai mult în Europa, dacă se poate, încă zece ani. Se vorbeşte despre o naturalizare a mea ca român, dar este o lege conform căreia trebuie să ai minimum cinci ani de rezidenţă, iar mie îmi lipsesc trei ani şi jumătate. Ar fi senzaţional să joc la un Campionat Mondial“, a spus mijlocaşul argentinian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU