5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTănasie vrea să fie pui de leu

Tănasie vrea să fie pui de leu

Pugilistul din Bănie boxează în această seară contra spaniolului Juan Garcia Martin, în cadrul galei de la Ploieşti „Invincibilii 3 – Pui de lei“.

Boxerul craiovean Sorin „Pantera“ Tănasie îl va înfrunta în această seară, la Ploieşti, pe spaniolul Juan Garcia Martin, la categoria pană, în cadrul galei de box „Invincibilii 3 – Pui de lei“, care va începe la ora 20.30, în Sala Sporturilor Olimpia. Este al doilea meci oficial susţinut de Tănasie în acest an, după ce pe 1 august olteanul l-a învins în gala de la Piatra Neamţ pe rusul Andrei Kostin. Adversarul lui Sorin din această seară, Juan Garcia Martin, are 35 de ani şi este stabilit în Tenerife. La profesionişti a disputat 20 de partide, 13 le-a câştigat (8 prin KO), iar în cinci a fost învins.
„M-am pregătit bine, vreau să fac un meci frumos şi să înving adversarul înainte de limită dacă se poate“, a spus Tănasie, care va primi indicaţii la colţul ringului de la antrenorul Ion Drăghici. Capul de afiş al galei de la Ploieşti îl reprezintă meciul dintre românul Ion Ionuţ Dan, cu nume de „scenă“ Jo Jo Dan, şi mexicanul Miguel Casillas, miza fiind titlul continental WRC Americans, la categoria semiuşoară. Acest titlu a mai fost câştigat în trecut de Leonard Doroftei şi Lucian Bute.

Jo Jo Dan, hotărât să ia titlul continental

Jo Jo Dan a declarat că se gândeşte doar la victorie. „Va fi un meci interesant şi incendiar. Sper ca adversarul meu să fie în formă bună şi să facem spectacol. De asemenea, sper că voi  fi la înălţime, mai ales că boxez în oraşul campionilor (Ploieşti – n.r.)“, a spus Ion Ionuţ.
La rândul său, mexicanul Miguel Casillas s-a declarat convins că victoria va fi de partea sa în meciul de la Ploieşti. „Voi câştiga meciul, pentru că nu am bătut atâta drum din Mexic ca să pierd aici“, a spus Casillas, care i-a transmis un mesaj adversarului său: „Chiar dacă boxez la tine acasă, ai grijă, pentru că oricum eu voi câştiga!“.
Jo Jo Dan (26 de ani) este născut în Giurgiu şi are rezidenţă în Montreal. Are gardă inversă şi este antrenat de Pierre Bouchard. Cea mai importantă victorie a românului este cea obţinută în aprilie, la Bucureşti, acolo unde l-a învins prin KO, în repriza a treia, pe Raul Balbi. Jo Jo Dan are în palmares 22 de victorii la profesionişti şi nici o înfrângere.
În cadrul galei se vor mai disputa trei partide: pentru titlul mediteranean WBS, la categoria superpană, se vor lupta Viorel Simion şi ungurul Zolt Nagy, Bogdan Dinu va boxa împotriva americanului James Oscar Pratt Jr., iar Lucian Bot îl va întâlni pe ungurul Viktor Szalai, la categoria grea. Gala este organizată de Federaţia Română de Box cu sprijinul primăriilor din Ploieşti şi Buşteni (ambele au contribuit cu câte 100.000 de lei).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII