12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStoica, asaltat de suporteri

Stoica, asaltat de suporteri

Căpitanul Universităţii Craiova a fost până acum jucătorul cel mai solicitat de puştii dornici de autografe, dar şi Dragoş Firţulescu s-a bucurat ieri de simpatia fanilor.

Prezenţa lui Dorel Stoica a făcut ca magazinul oficial al clubului să fie plin minute bune, căpitanul Ştiinţei fiind asaltat de fanii dornici de autografe şi fotografii. Majoritatea au fost copii, care i-au făcut marcaj strâns lui Dorel până au obţinut ce au dorit, însă fotbalistul oltean a fost „băgat în şedinţă“ şi de un suporter de vârsta a treia, care a ţinut să-i împărtăşească din gloria generaţiilor trecute.
Alături de „veteranul“ Universităţii, la întâlnirea cu fanii a participat şi mult mai tânărul Dragoş Firţulescu, mijlocaşul de 19 ani bucurându-se şi el de simpatia celor prezenţi. „Nu cred că lumea de aici a venit pentru mine, deşi am dat şi eu câteva autografe, ci pentru acest club care este Universitatea Craiova. Cred că foarte mulţi au şi chiulit de la ore pentru a fi aici. Mi s-a întâmplat şi mie acest lucru, pe la şapte-opt ani, când am plecat de la şcoală cu tatăl meu să văd un meci Craiova – Dinamo, deşi mama nu a fost de acord“, a afirmat Firţulescu.

Firţulescu a luat autograf de la Dorel

Pentru că a avut destule momente de respiro, în comparaţie cu Stoica, tânărul jucător al Ştiinţei a încercat să ia un autograf chiar de la colegul său mai mare, punându-şi o şapcă şi o geacă, dar a fost recunoscut de Dorel în momentul în care a spus cum îl cheamă.
„Am vrut să iau un autograf de la domnul Dorel, căpitanul echipei, şi aş fi luat şi de la domnul Balaci, Negrilă şi de la alte foste glorii dacă ar fi fost prezente“, a adăugat Firţulescu. Acesta i-a făcut cadou unui suporter un tricou cu numele său. „Nu am jucat atât de multe meciuri pentru Universitatea încât să fac astfel de cadouri, dar a insistat prea mult“, a dezvăluit jucătorul.
Dragoş Firţulescu a spus şi ce îşi doreşte pe viitor: „Nu doar Moş Crăciun, ci şi Dumnezeu ştie că îmi doresc să am cât mai multe jocuri în tricoul Universităţii şi asta depinde de mine, dar şi de echipă. Anul 2008 a fost bun pentru mine, iar cel mai important moment a fost meciul cu Dinamo. Am avut şi ocazia de a marca. Poate dacă dădeam gol, altul era parcursul meu la Craiova. Nu a fost o perioadă grea pentru mine trecerea la echipa a doua, îmi trebuiau meciuri în picioare, aşa că mi-a prins bine că am jucat la Primăvara, mai ales că avem ca obiectiv promovarea în Liga a III-a. Dar nu se compară Liga I cu ce se joacă la judeţ“, a încheiat Firţulescu, fotbalist care a evoluat în acest tur în şase partide, cumulând 165 de minute în Liga I.

Dorel Stoica, rezervat în declaraţii

Dorel Stoica a vorbit cu presa din dreptul unui poster cu Florin Costea. „Ce dacă îl am pe Florin în spate? Păi nu tot eu îi duc în spate şi pe teren?!“, a glumit căpitanul alb-albaştrilor, după care a continuat: „Mă bucură faptul că au fost mulţi suporteri, asta arată cât de iubită este Craiova. Ei ne ajută şi ne aduc bucurii când vin la stadion, iar noi le oferim rezultate. Nu a fost nici un efort să vin de la Severin, ci o mare plăcere. Sper să avem cât mai mulţi fani alături de noi“. Stoica a mai spus că îşi doreşte în noul an să fie sănătos şi să joace cu Universitatea în cupele europene. Fotbalistul de 30 de ani s-a dovedit şi acum rezervat în declaraţii, singura dată când s-a hazardat fiind în sezonul trecut, după acel 4-0 cu Farul, când a prezis că Ştiinţa va câştiga titlul. „Atunci am fost pus să declar asta“, a subliniat jucătorul. Dorel este de părere că echipei îi trebuie mai multă ambiţie pentru a fi mai sus şi spune că va rămâne pe viaţă la Universitatea. „Avem fotbalişti foarte valoroşi la Craiova. De ce mai avem nevoie pentru a ajunge în Cupa UEFA?! De mai multă ambiţie. N-am dus lipsă de oferte, dar nu se mai pune problema plecării mele de la Craiova. Dacă acum câteva zile aş fi împlinit 20 de ani şi nu 30, mi-aş fi propus să ajung la o echipă mare din Europa. Dar sunt la Craiova şi doresc să rămân aici. Nu ştiu dacă pe viaţă, dar cât voi putea să joc. Eu aş dori să-mi închei cariera aici şi să aducem şi câteva trofee“, a spus Stoica.

La Craiova trebuie concurenţă pe posturi

Căpitanul Ştiinţei a vorbit şi despre anul care stă să se încheie. „2008 a fost un an bunicel pentru mine, dar se putea mai bine. Dacă am jucat bine a fost datorită echipei. Nu joacă echipa bine, nu joacă nici Stoica bine! M-a afectat faptul că nu am fost convocat la Euro, însă este bine că am reintrat în circuitul echipei naţionale“, a afirmat Dorel Stoica. „Nu pot să-mi dau eu cu părerea despre eventualele transferuri. Pot să spun doar că, atâta timp cât un fotbalist nu are concurenţă pe post, el nu prea-şi dă toată silinţa“, a mai spus Dorel. Acesta a ţinut să precizeze că nu are nici o problemă cu suporterii, chiar dacă a mai fost înjurat în unele meciuri. „N-am avut nici un conflict cu o parte a fanilor. Erau vreo doi-trei cărora le plăcea să mă înjure. Oricum, au fost momente când suporterii mi-au reproşat mai multe lucruri. Mi se pare însă absolut normal, pentru că sunt căpitanul Universităţii şi cerinţele sunt mai mari, trebuie să-i trag pe toţi după mine“, a încheiat Stoica.
Astăzi, de la ora 11.00, fanii vor putea fi alături de Florin şi Mihai Costea, decarul Ştiinţei urmând să participe şi la întâlnirea dintre jucătorii de la Centrul de Copii şi Juniori şi Moş Crăciun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII