18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Scurte ştiri

West Ham este de vânzare
Presa britanică a informat că proprietarul clubului englez West Ham United, Bjorgolfur Gudmundsson, vrea să vândă echipa şi există deja mai mulţi cumpărători interesaţi. Gudmunsdsson, care este proprietarul a 41% din acţiunile unei bănci islandeze, are probleme financiare şi a iniţiat discuţii cu mai mulţi potenţiali investitori. Vicepreşedintele clubului, Asgeir Fridgeirsson, a afirmat că vânzarea este una dintre opţiunile conducerii, dar este posibil să apară şi alte variante. Presa engleză scrie că au existat cel puţin cinci oferte, iar compania care deţine clubul, Hansa, cere în jur de 250 de milioane de lire sterline pentru grupare, după ce în noiembrie 2006 a devenit proprietară în schimbul a 85 de milioane de lire sterline.

Diarra, înlocuit cu… Diarra
Conform presei britanice, Real Madrid a ajuns la un acord cu Portsmouth, în urma căruia mijlocaşul francez al grupării engleze, Lassana Diarra, se va transfera la campioana Spaniei pentru aproximativ 22 de milioane de euro. Lassana Diarra, care are 23 de ani, va ajunge la gruparea iberică în ianuarie şi trebuie să îl înlocuiască în linia mediană pe Mahamadou Diarra, indisponibil până la finalul sezonului. De serviciile lui Lassana Diarra s-a interesat şi Manchester City, care ar fi fost dispusă să plătească în schimbul său 20 de milioane de euro. Viitoarea achiziţie a „galacticilor“ a mai evoluat în cariera sa la Le Havre, Chelsea şi Arsenal.

Beckham, prezentat mâine la Milan
Mijlocaşul englez David Beckham va ateriza mâine dimineaţă în Italia, unde urmează să fie prezentat oficial presei şi suporterilor lui AC Milan, în jurul orei 19.00. Tot mâine, jucătorul, aflat sub contract cu Los Angeles Galaxy, dar împrumutat la echipa italiană până în iunie 2009, va efectua vizita medicală.  „Spice Boy“ va avea ocazia să salute publicul de pe stadionul „San Siro“ duminică, atunci când Milan o întâlneşte pe Udinese în Serie A. Beckham va pleca apoi în Anglia, urmând să revină în Peninsulă pe 29 decembrie, când lotul lui AC Milan se va deplasa la Dubai pentru a începe pregătirile de iarnă. Despre venirea lui David Beckham la Milan, mijlocaşul Gennaro Gattuso, indisponibil pentru o perioadă de câteva luni din cauza unei accidentări, a spus: „Beckham? Mi se pare ciudat împrumutul lui la echipa noastră. Poate era mai bine să rămână cel puţin un an, să semneze un contract. Mă întreb ce se va întâmpla dacă va face meciuri bune, iar suporterii se vor ataşa de el“.

Dulgheru s-a oprit în optimi
Tenismana Alexandra Dulgheru a fost eliminată în optimile de finală ale turneului de la Dubai, dotat cu premii totale de 75.000 de dolari, fiind învinsă în două seturi, scor 3-6, 2-6, de nemţoaica Tatjana Malek (236 WTA). În urma calificării în această fază a competiţiei din Emiratele Arabe Unite, sportiva noastră de 19 ani, ocupantă a poziţiei 389 în clasamentul mondial, s-a ales cu zece puncte WTA. Nici în proba de dublu nu a avut altă soartă, Alexandra Dulgheru şi Irina Begu cedând în sferturi în faţa nemţoaicelor Müller şi Siegemund cu scorul de 6-7(3), 3-6. La turneul masculin de 15.000 de dolari de la Opava (Cehia), Răzvan Sabău (31 de ani, 461 ATP) a pierdut în turul inaugural în faţa slovacului Miloslav Mecir (645 ATP) cu scorul 2-6, 6-2, 6-1. La futures-ul de la Santo Domingo, turneu dotat cu premii de 10.000 de dolari, Ilie Giurgiu (21 de ani, 1.129 ATP) s-a oprit în actul secund, fiind eliminat după două seturi, scor 2-6, 3-6, de dominicanul Jose Hernandez (1.220 ATP).

Elevele lui Radu Voina, recompensate cu 3.000 de lei
Locul cinci obţinut de naţionala feminină de handbal a României la CE din Macedonia nu a fost trecut cu vederea de preşedintele FRH, Cristian Gaţu. Fiecare elevă a lui Radu Voina va primi 3.000 de lei, „atât cât prevede legea“. Gaţu a vorbit şi despre retragerile din rândul tricolorelor, dar şi despre noul selecţioner al României. „Până acum, doar Luminiţa Huţupan a anunţat ferm, dar, din câte am auzit eu, şi Narcisa Lecuşanu, şi Carmen Amariei intenţionează să facă acest pas. Naţionala trebuie să crească şi să devină în 2012 o echipă olimpică. Ionela Gâlcă mi-a spus că este doar o retragere temporară din cauza accidentărilor“, a spus preşedintele FRH. „Nu mă interesează ce s-a spus şi cine a spus înaintea acestui CE. Banca tehnică a confirmat la acest turneu final că se poate. Handbalul feminin este pe mâini bune“, a punctat Cristian Gaţu.

ANS consideră că nu s-a încălcat statutul FR de Tenis
Scandalul iscat la alegerile FR de Tenis din 11 decembrie a fost analizat de Mihai Căpăţână şi Claudia Georgescu, reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Sport. Aceştia au întocmit un raport în care au precizat că nu au existat încălcări ale statutului la Adunarea Generală de la Poiana Braşov. „Considerăm că atât Dumitru Hărădau, cât şi Ruxandra Dragomir şi Florin Segărceanu nu au încălcat statutul federaţiei atunci când, în egală măsură, au încercat să convingă delegaţii să adere la propunerile lor, dat fiind faptul că statutul federaţiei nu face nici o precizare cu privire la interzicerea campaniei electorale sau la momentul când aceasta trebuie să se încheie“, se arată în raportul ANS. Dumitru Hărădău va susţine astăzi, de la ora 11.30, o conferinţă de presă, pentru a explica acuzaţiile care i se aduc în urma desfăşurării Adunării Generale.

Nadal şi Jankovic, cei mai buni în 2008
Spaniolul Rafael Nadal şi sârboaica Jelena Jankovic au fost desemnaţi cei mai buni jucători de tenis în 2008 de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF). Câştigător al Open-ului Franţei, Wimbledon-ului, medaliat cu aur la JO de la Beijing, rezultate în urma cărora a devenit lider în ierarhia ATP, Rafael Nadal este primul spaniol numit jucătorul anului de către ITF. „A fost un an incredibil pentru mine şi nu o să uit niciodată ce s-a întâmplat. Este ceva special să termin sezonul pe primul loc. În acelaşi timp, sunt mândru că am cucerit medalia de aur şi că am ajutat Spania să câştige din nou Cupa Davis. A fost un an senzaţional pentru sportul din Spania şi sunt fericit că am contribuit şi eu“, a afirmat Rafael Nadal. În cazul sârboaicei de 23 de ani, Jelena Jankovic a devenit prima jucătoare din Serbia care primeşte această distincţie din partea ITF. Ea a încheiat sezonul pe primul loc, după ce a obţinut 65 de victorii, cele mai multe din circuit, mai precis, patru turnee (Roma, Beijing, Stuttgart şi Moscova). Jankovic a disputat, totodată, prima finală de Mare Şlem a carierei, la US Open, unde a cedat în faţa americancei Serena Williams. „Sunt foarte mândră de ce am realizat în 2008 şi sunt fericită că am fost numită jucătoarea anului de ITF. Am muncit foarte mult anul acesta şi am ajuns unde mi‑am dorit, pe locul întâi, poziţie pe care vreau să rămân şi în continuare. Am fost onorată să reprezint Serbia la JO şi sper să obţin pe viitor succese şi cu echipa de Cupa Federaţiei“, a spus Jelena Jankovic. În cadrul „probei“ de dublu, titlul de perechea anului a revenit lui Daniel Nestor (Canada) şi Nenad Zimonjic (Serbia), iar la feminin, cuplului format din Cara Black, din Zimbabwe, şi americanca Liezel Huber. ITF i-a numit juniorii anului pe Tsung-Hua Yang (Taipei) şi Noppawan Lertcheewakarn (Thailanda).

Hamilton ştie ce-l aşteaptă în 2009
Campionul mondial Lewis Hamilton a recunoscut că i-a fost foarte greu să depăşească anumite „bariere“ în Formula 1, din cauză că a fost primul pilot de culoare care a câştigat titlul mondial, dar a afirmat că şi-a propus să repete performanţa, chiar dacă este convins că va fi mult mai dificil. „Mereu va fi presiune, iar în funcţie de cum reuşeşti să rezişti atunci poţi obţine lucruri mari. Nu a fost uşor, dar am fost acceptat destul de bine în acest sport, deşi a trebuit să depăşesc unele bariere. Sezonul viitor o să fie unul foarte dur. Oricine poate să fie în frunte. Poate vor fi patru echipe care se vor lupta pentru titlu“, a spus pilotul de 23 de ani. „Cu siguranţă nu va fi uşor. Având în vedere noul regulament, o să fie foarte greu să câştig din nou campionatul. Suntem o echipă puternică, dar acum, după noile reglementări din regulament, toată lumea este cam la acelaşi nivel. Este uimitor să văd câte lucruri se pot schimba de la un sezon la altul, dar vrem să ne menţinem la acelaşi nivel“, a adăugat Hamilton.

Piloţii Ferrari vor fi ciuntiţi la salarii
Criza financiară, resimţită din plin de echipele din Formula 1, a condus la reducerea semnificativă a salariilor piloţilor. Şeful echipei Ferrari, Stefano Domenicali, a afirmat că salariul lui Kimi Raikkonen va fi redus, el fiind în acest moment cel mai bine plătit pilot din „Marele circ“: „Având în vedere actualul climat din sport cred că este normal ca echipele mari să nu mai poată plăti aceleaşi sume piloţilor“. Contractul lui Raikkonen cu Ferrari a fost prelungit până în 2010, dar Domenicali susţine că acesta se poate schimba: „Orice poate să fie modificat în viaţă. Cel mai important este să vrei acest lucru. Ştim care sunt termenii înţelegerii, dar sunt convins că aceste aspecte vor fi discutate în curând în cadrul tuturor echipelor“. Şeful „Căluţului cabrat“ a mai spus că veniturile piloţilor din Formula 1 vor trece printr-o „revoluţie majoră“ în următoarele luni. Raikkonen primea 35 de milioane de lire sterline, în timp ce Fernando Alonso sau Lewis Hamilton au salarii de peste zece milioane. În Formula 1, salariile inginerilor-şefi ai echipelor sunt şi de peste un milion de lire sterline pe an, precum cel al lui Adrian Newey, de la Red Bull. Alt oficial din Formula 1, Frank Williams, a afirmat acum câteva zile că va susţine reducerea semnificativă a salariilor piloţilor. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS