16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia - Serbia se joacă la Constanţa

România – Serbia se joacă la Constanţa

Într-un comunicat postat pe site-ul său oficial, Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat că partida dintre reprezentativele României şi Serbiei, programată pe 28 marie 2009, în preliminariile Cupei Mondiale din 2010, se va desfăşura la Constanţa. Ora de start a jocului România – Serbia, din Grupa a 7-a preliminară, va fi stabilită şi anunţată la sfârşitul lunii ianuarie 2009. Prin această decizie a FRF se respectă „tradiţia“ din mandatul lui Piţurcă, în care toate partidele importante jucate acasă de România au avut loc pe stadionul „Farul“ din Constanţa.
FRF ar fi dorit ca acest meci capital pentru accederea la turneul final al CM 2010 să se dispute în Bucureşti, pe stadionul din Ghencea, însă Piţurcă şi elevii săi s-au opus.
Câţiva dintre „veteranii“ naţionalei României, în frunte cu Mutu, au fost înjuraţi de multe ori pe stadionul „Steaua“ şi au solicitat ca prima reprezentativă să nu mai evolueze în Bucureşti. În aceste condiţii, Piţurcă, dorindu-şi ca publicul să susţină echipa şi să nu fie interesat de alte probleme, a ales stadionul din Constanţa, unde tricolorii beneficiază de susţinerea fanilor.
„Mai bine la Constanţa, pentru că în Bucureşti atmosfera nu mai e bună. Noi avem nevoie de susţinere, nu să fim înjuraţi la fiecare pasă greşită“, a menţionat tehnicianul tricolorilor.
Selecţionerul Victor Piţurcă a adăugat că meciul România – Serbia trebuie să se dispute la o distanţă cât mai mare de graniţa dintre cele două state pentru ca suporterii formaţiei oaspete să ajungă mai greu în oraşul gazdă al întâlnirii.
Serbia este liderul grupei, cu nouă puncte din patru meciuri, în vreme ce România se situează pe locul cinci, cu patru puncte din trei partide disputate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS