11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGyenes va participa la Raliul Dakar

Gyenes va participa la Raliul Dakar

Pilotul român de motociclism Emanuel Gyenes va participa în perioada 3-18 ianuarie 2009 la Raliul Dakar, care, pentru prima dată în istorie, nu se va mai disputa în Africa, ci în Argentina şi Chile. „Mani“ va pleca împreună cu staff-ul său spre Argentina pe 27 decembrie, cel mai bine clasat pilot român în raliul Dakar (locul nouă la debutanţi în 2007 – n.r.) va concura pentru echipa Vectra Racing Team.
„Mă bucur că reuşesc să merg la acest raliu, mai ales că s-a mutat în America de Sud, iar costurile au crescut. Mi-e greu să spun pe ce loc voi termina acest concurs până nu voi ajunge să văd locul unde voi concura. E foarte greu să dai un pronostic. Raliul şi-a păstrat reputaţia de cel mai dificil din lume şi mă aştept să fie o ediţie mult mai grea decât cea din 2007. Sper să ajung cu bine la finiş şi să nu am probleme“, a spus Emanuel Gyenes.
Startul ediţiei viitoare a Raliului Dakar se va da pe 2 ianuarie la Buenos Aires, iar până pe 18 ianuarie cele 542 de vehicule înscrise în concurs (235 de motociclete, 29 de quaduri, 194 de automobile şi 84 de camioane) vor avea de parcurs o distanţă totală de 9.574 de kilometri, dintre care 5.652 de km reprezintă probe speciale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS