13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovencele, învinse la Alexandria

Craiovencele, învinse la Alexandria

Echipa feminină de baschet SCM-CSS Universitatea Craiova fost învinsă miercuri, pe teren propriu, de BC Teleorman Alexandria, scor 78-58, în manşa întâi din turul doi al Cupei României. Antrenorul craiovean Liviu Manea a început partida cu „5“-ul de bază, chiar dacă înainte de meci anunţase că va miza mai mult pe junioare deoarece nu sunt şanse mari de victorie în faţa teleormănencelor. Dată indisponibilă înainte de joc din cauza unei tendinite la genunchi, Cristina Cutaş a intrat titulară. Oltencele au început foarte bine meciul şi, la un moment dat, conduceau cu 6-0 pe BC Teleorman, echipă neînvinsă în acest sezon al Diviziei A.
De altfel, primul sfert a fost foarte echilibrat şi s-a încheiat cu scorul de 26-23 pentru oaspete. Echipa din Alexandria şi-a adjudecat şi sfertul doi, scor 19-11, iar cel de-al treilea a fost câştigat de fetele de la SCM-CSSU Craiova, 13-12. În ultima parte a jocului, oaspetele s-au distanţat, câştigând setul patru cu 21-11 şi stabilind diferenţa finală de 20 de puncte. Pentru SCM-CSSU au evoluat: Adelina Ştefan (5p), Andra Haas (8), Cristina Cutaş (12), Ivana Podrug (11), Andreea Pinter (4). Au mai intrat: Adriana Jojică (1), Alina Funieru, Jovana Maltez, Laura Lungu şi Andreea Gligă. De la Alexandria cele mai multe puncte au fost reuşite de Georgiana Rus (17), Anca Sipos (14) şi Biljana Savic (12)
La finalul partidei, antrenorii ambelor combatante s-au declarat mulţumiţi şi au spus că se gândesc la meciurile din campionat, mult mai importante. „Nu aveam emoţii pentru că ştiam că nu putem emite pretenţii în faţa Alexandriei“, a spus Liviu Manea. „A fost un meci plăcut şi mă bucur că am învins. Craiova are o echipă tânără, care trebuie lăsată să crească, pentru că nu poţi cere rezultate încă din primul sezon de Divizia A. Ne concetrăm acum pe partida din campionat de sâmbătă, cu CSS LMK Sfântu Gheorghe“, a spus tehnicianul echipei BC Teleorman Alexandria, Mădălin Piperea. SCM-CSSU Craiova întâlneşte mâine în campionat pe Sportul Studenţesc, în deplasare. Meciul retur din Cupa României este programat pe 10 decembrie, la Alexandria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS