20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia continuă şirul victoriilor de acasă

Energia continuă şirul victoriilor de acasă

Baschetbaliştii gorjeni au trecut fără probleme şi de Gaz Metan Mediaş, pe teren propriu, scor 83-69.

Campania electorală mascată a preşedintelui executiv al echipei Energia Rovinari, Victor Ponta, prezentarea stil NBA a echipei-gazdă şi problemele de sonorizare care au anulat momentul intonării imnului au prefaţat jocul care s-a disputat în faţa unei săli arhipline cu mult timp înainte de startul meciului. Din fericire, baschetbaliştii lui Theo Evans nu au dat „rateuri“ precum organizatorii şi şi-au asigurat succesul încă de la jumătatea meciului, când tabela indica 50-31 în favoarea gazdelor. Şi sfertul trei a fost la discreţia gorjenilor, care au căutat spectacolul în special prin Darby şi Trim, mărindu-şi şi diferenţa pe tabelă, scor 73-52. Actul decisiv a fost al apărărilor, care şi-au făcut datoria, pe faza de atac ratările ţinându-se lanţ. Energia a marcat doar două puncte în primele şapte minute de joc, dar nici elevii lui Mladen Jojic nu au fost mai eficienţi.

Pe Jojic l-au lăsat nervii

Antrenorul echipei Gaz Metan Mediaş, Mladen Jojic, a declanşat un adevărat scandal la sfârşitul meciului, când l-a lovit peste braţ pe Jackson, aflat în teren cu mingea în mână, însă arbitrii nu l-au sancţionat cu fault nesportiv. „Nu sunt mulţumit de meci. Eu am pregătit meciul, le-am explicat ce vreau, dar în prima repriză am jucat foarte rău şi am primit mai multe puncte decât ne-am fi aşteptat. Adversarul a avut un moment bun, a jucat fără presiune şi s-a distanţat. Din păcate, l-am lovit pe Jackson peste mână. A fost greşeala mea, a fost un moment de rătăcire. Trebuie să-mi înţelegeţi reacţia, sunt un antrenor temperamental şi de aceea am avut ieşirea necontrolată. Sunt foarte agresiv pe margine. Nu vreau scandal, meciul era sfârşit. Am vorbit imediat cu Bogdan Popescu, un mare jucător, şi mi-am cerut scuze. Nu sunt prost, ştiu baschet şi e greşeala mea. Încă o dată îmi cer scuze“, a spus Jojic. Antrenorul echipei Energia, Theo Evans, s-a declarat mulţumit după cea de-a şaptea victorie consecutivă pe teren propriu, aşteptând de la elevii săi un nou succes etapa viitoare, la Rapid.
„A fost un meci bun pentru noi. La început, am avut probleme în apărare, adversarul a avut nişte aruncări foarte bune de la distanţă. Planul nostru era să fim aproape, agresivi, ca ei să nu mai poată arunca. Cu cât am intrat în joc, ei au început să rateze şi noi am plecat foarte bine pe contraatac. Până la urmă, am reuşit să ne impunem. Din păcate, atunci când am avut un avantaj mare, jucătorii s-au relaxat, nu s-au mai concentrat şi au jucat la trecerea timpului. Sper să câştigăm cu Rapidul şi să urcăm în clasament“, a afirmat Theo Evans.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS