17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Victorie furată

Craiova a condus încă din debutul meciului la Vaslui, dar s-a văzut egalată în minutele de prelungire, după o gravă eroare de arbitraj.

Vasluienii şi-au dovedit din start intenţiile ofensive, Temwanjera şi Cânu încercându-i vigilenţa portarului Bornescu. Craiovenii nu au avut însă nevoie decât de şase minute pentru a trece în avantaj, după o fază pornită de la Gîngioveanu, folosit de Nicolo Napoli pe aripa dreaptă, în locul suspendatului Wobay. Gîngioveanu a centrat, fundaşii moldoveni au respins greşit, Dina a profitat şi a marcat cu un şut din unghi din apropierea porţii. Două minute mai târziu putea fi 2-0 pentru juveţi, însă de data aceasta Dina a ratat ţinta. După un început furtunos de meci, partida a mai pierdut din intensitate, oltenii retrăgându-se în apărare, încercând să apere avantajul minim de pe tabela de marcaj şi preferând să joace mai mult pe contraatac. Planul lui Napoli a funcţionat în prima parte a meciului, D. Stoica şi Mitchell făcând legea în apărare, însă în atac alb-albaştrii nu au mai contat, ei având doar două şuturi slabe prin Prepeliţă şi Fl. Costea.
Vasluienii au dominat mijlocul terenului, dar nu au reuşit să se apropie periculos de poarta Ştiinţei decât pe final de repriză. Mai întâi Temwanjera (’42) a reluat cu capul spre poartă, dar Bornescu a reţinut, apoi, un minut mai târziu, Rose a reuşit să respingă în corner din picioarele lui Burdujan, scăpat singur spre buturile oltene după o poziţie suspectă de ofsaid.

Vasluiul a marcat din ofsaid

La reluare, Universitatea a trăit periculos, alegând să rămână în apărare pentru a conserva rezultatul, în timp ce gazdele s-au aruncat cu toate forţele spre poarta alb-albaştrilor. Trupa lui Viorel Moldovan a fost foarte aproape de egalare în minutul 49. Burdujan, scăpat din marcaj, a preluat şi a şutat din mijlocul careului, Bornescu era bătut, dar D. Stoica a respins salvator de pe linia porţii, trimiţând în corner. Moldovenii au rămas la cârma jocului şi au mai avut câteva ocazii prin Temwanjera (’59), N’Doye (’64) şi Cânu (’70).
Simţind pericolul, craiovenii au încercat să iasă mai mult la joc şi au ratat o ocazie bună în minutul 80, când centrarea lui Fl. Costea a fost respinsă in extremis de portarul Kuciak din picioarele lui Stoianof. Pe final, Napoli a preferat să întărească şi mai mult defensiva, introducându-i pe V. Găman şi R. Barbu, în locul atacanţilor Baird şi Fl. Costea.
Invitaţi la atac, vasluienii au reuşit să puncteze în minutele de prelungire, cu ajutorul arbitrului asistent Traian Marchiş, care a validat un gol marcat de Temwanjera din ofsaid. „Nu mă pot bucura de evoluţia echipei mele din cauza unui arbitru care a greşit intenţionat, după părerea mea“, a spus finanţatorul Adrian Mititelu după meci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

36 COMENTARII