10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPenibili şi cu Bayern

Penibili şi cu Bayern

Echipa lui Dorinel Munteanu a dovedit încă o dată că este una dintre cele mai slabe formaţii care au evoluat în Liga Campionilor în ultimii ani şi nu a reuşit decât să se facă de râs pe „Allianz Arena“.

Steaua a oferit marţi seară o nouă reprezentaţie jenantă în Liga Campionilor, pe „Allianz Arena“ din München, unde a fost învinsă de Bayern cu un categoric 3-0, rămânând fără victorie în această competiţie din toamna anului 2006. Echipa lui Dorinel Munteanu a rezistat cu mare noroc doar o repriză fără să primească gol, în condiţiile în care bavarezii au ratat patru-cinci ocazii clare de a înscrie. Băieţii lui Jurgen Klinsmann au început în forţă partida care a contat pentru Grupa F a Ligii Campionilor, iar portarul Robinson Zapata a fost pus la grea încercare încă din minutul 3, la şutul lui Toni. Internaţionalul italian a mai trecut pe lângă gol şi în minutul 9, la o centrare a lui Ribery. La poarta cealaltă, Dayro Moreno şi-a încercat şi el norocul cu un şut de la distanţă, dar nu i-a pus probleme prea mari portarului gazdelor, Resling. Dorin Goian a încercat să finalizeze şi el câteva minute mai târziu cu un şut din întoarcere, la o lovitură de colţ, dar nu a avut sorţi de izbândă. Au urmat alte câteva tentative ale nemţilor de a înscrie, Toni, Ze Roberto şi Ribery reuşind să creeze în permanenţă panică în apărarea stelistă.

Bavarezii s-au dezlănţuit în repriza a doua

Elevii lui Dorinel sperau la cel puţin un rezultat de egalitate la pauză, dar în repriza a doua nu au mai contat nici în atac, nici la mijloc, dispărându-le şi concentrarea în defensivă. Bayern a deschis scorul în minutul 57, prin Miroslav Klose, care a reluat din şase metri o minge trimisă cu capul de Ribery, după o centrare de pe dreapta a lui Massimo Oddo. Nici nu şi-au revenit steliştii după primul gol şi la patru minute distanţă au mai încasat unul. Franck Ribery a centrat de pe partea dreaptă, iar Toni a reluat în poartă mingea deviată mai înainte şi de Klose. Bayern a dus scorul la 3-0 în minutul 71 prin Miroslav Klose, tot după o cursă pe stânga a francezului Ribery, care i-a pasat neamţului în interiorul careului, acesta executându-l pe Zapata cu un şut de la 12 metri.
Dorinel Munteanu a şocat spre finalul partidei, când l-a scos din teren pe atacantul Bogdan Stancu şi l-a introdus pe Tiago Gomes, o mişcare defensivă şi total de neînţeles pentru tehnicianul Stelei. Steaua a ajuns la 13 meciuri consecutive fără victorie în toate competiţiile, record negativ unic în istoria clubului. Gruparea din Ghencea nu a mai câştigat de pe 21 septembrie, când a învins cu 4-0 pe Gaz Metan Mediaş în Liga I. Bucureştenii au fost însă ajutaţi de eşecul Fiorentinei pe teren propriu în faţa lui Lyon (1-2) şi pot ajunge de pe locul al treilea în grupă în 16-imile Cupei UEFA în cazul unui succes în faţa italienilor.

Liga Campionilor, etapa a 5-a

Rezultatele înregistrate marţi seară în grupele E,F,G şi H ale Ligii Campionilor: Grupa E: Villarreal – Manchester United 0-0, Aalborg – Celtic 2-1. Clasament: 1. Manchester United 9p,     2. Villarreal 9p, 3. Aalborg 5p, 4. Celtic 2p. Grupa F: Bayern München – Steaua 3-0, Fiorentina – Lyon 1-2. Clasament: 1. Lyon 11p, 2. Bayern 11p, 3. Fiorentina 3p, 4. Steaua 1p. Grupa G: Fenerbahce – Porto 1-2, Arsenal – Dinamo Kiev 1-0. Clasament: 1. Arsenal 11p, 2. FC Porto 9p, 3. Dinamo Kiev 5p, 4. Fenerbahce 2p. Grupa D: Zenit – Juventus 0-0, Bate Borisov – Real Madrid 0-1. Clasament: 1. Juventus 11p,  2. Real Madrid 9p, 3. Zenit 5p, 4. Bate 2p.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII