17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţei îi mai lipsesc un Balaci şi un Cămătaru

Ştiinţei îi mai lipsesc un Balaci şi un Cămătaru

Încercând să-i motiveze pe jucătorii Ştiinţei, Ilie Balaci a comparat Craiova Maxima, din care a făcut şi el parte, cu actuala echipă a Universităţii. Managerul general al formaţiei din Bănie consideră că generaţiei de astăzi îi lipseşte tupeul, în condiţiile în care există destui tineri talentaţi.
„Cea mai mare calitate a echipei de azi este tinereţea. Noi eram nişte tipi mai curajoşi. Abia aşteptam meciurile din cupele europene. Nu aveam frică! Vi-l dau exemplu pe Tilihoi. Jucam cu Bayern. Îi spuneam că îl rupe Rummenigge, iar el îmi răspundea: «Cine ai zis că e ăsta, mă?». Nu ne făceam probleme că jucăm cu X sau cu Y. Asta este diferenţa dintre marea echipă a Craiovei şi actuala formaţie. Ca talent, cred că ambele echipe se aseamănă“, a declarat Balaci la GSP TV.
Managerul general al Ştiinţei a forţat nota, încercând să îi descopere pe foştii componenţi ai Craiovei Maxima în actuala echipă. „Florin Costea ar fi un Sorin Cîrţu, tehnic, egoist în multe situaţii. Pe Stoica poţi să îl compari cu Costică Ştefănescu, ca şi ţinută. Dănănae, ca şi Negrilă, urcă în atac, dă peste picioare fără probleme, chiar dacă nu prea marchează, în comparaţie cu Negrilă. Din păcate, nu avem un Cămătaru şi un număr 8 ca Ilie Balaci. Jucătorul care face legea în teren lipseşte de la Craiova. Cred că multă lume din fotbal este bucuroasă că nu îi avem pe cei doi. Dacă îi aveam, greu se mai înţelegeau cu noi. Eu vreau să cred însă că ar fi. Există un Cămătaru la scară redusă, are 16 ani, vreau să îl creştem. Şi un jucător precum Ilie Balaci avem, şi cred că poate să joace pentru Universitatea“, a mai spus Balaci, referindu-se la doi dintre jucătorii care evoluează la echipa-satelit şi cărora nu a dorit să le pronunţe numele.

Transferurile lui Balaci

Cât priveşte posibilele transferuri la Universitatea, Balaci a dat câteva nume. „Napoli lucrează ca oricare alt antrenor. Sunt tehnici jucătorii Craiovei, mai puţin vârful. Tocmai el ne-am fi dorit să ştie cu mingea. Cămătaru era tehnic. Pentru mine, tehnic este cel care dă mingea acolo unde trebuie, care ştie să intre în combinaţii. Îmi place foarte tare Bourceanu, de la Galaţi. L-am lua, dar doar dacă nu ni se cere pe el cât s-a cerut pe combinat. Ne mai trebuie un jucător care să bage mingea în poartă sau unul care ştie să o ţină, să o paseze înapoi. Pe Kun Aguero mi l-aş dori la Craiova, iar conducător de joc l-aş vrea pe Diego, de la Werder, plus acest Bourceanu“, a mai spus Ilie Balaci.
Este greu de crezut însă că vreunul dintre cei numiţi de Balaci va ajunge în Bănie în viitorul apropiat. Argentinianul Sergio Kun Aguero, atacantul lui Atletico Madrid, a fost ofertat de Inter Milano şi Manchester City, care au oferit 35, respectiv 45 de milioane de euro. Brazilianul Diego Ribas da Cunha este play-maker-ul lui Werder Bremen şi a costat clubul german şase milioane de euro, fiind achiziţionat în 2006 de la FC Porto. În ceea ce-l priveşte pe Bourceanu, probabil acesta va fi cotat de Oţelul la peste un milion de euro, iar pentru a-l achiziţiona Ştiinţa va trebui să intre în competiţie cu celelalte cluburi mari din România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII