11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, fără complexe cu CFR

Pandurii, fără complexe cu CFR

Vizita echipei campioane CFR Cluj la Târgu Jiu amplifică stresul grupării conduse de Sorin Cîrţu, aflată la doar două puncte de zona retrogradării. În ciuda bilanţului pozitiv al pandurilor în mandatul lui Cîrţu – şapte jocuri, o singură înfrângere, oltenii nu s-au putut desprinde de echipele din subsolul clasamentului, însă nu se consideră victime în faţa echipei lui Trombetta. „Îi asigurăm pe cei care ne vor susţine că vom încerca să dăm absolut tot pentru un rezultat pozitiv vineri. Nu am nimic să le reproşez jucătorilor până acum şi sunt convins că vor încerca să acumuleze puncte în continuare. Avem şapte meciuri, o singură înfrângere, dar nu prea avem spor deloc. Nu facem pasul acela decisiv să ne distanţăm de echipele din spatele nostru. Acesta este un mare dezavantaj, pentru că fiecare meci îl abordăm cu stres. Nu trebuie să avem nici un dram de complex de inferioritate. Trebuie să privim adversarul cu respect şi încredere“, a declarat Cîrţu.

Cîrţu nu schimbă tactica

Antrenorul pandurilor, spre deosebire de omologul său de la Cluj, are puţine variante la dispoziţie, astfel că nu pot apărea surprize în ceea ce priveşte componenţa primului unsprezece sau a tacticii de joc. Diferenţa în favoarea echipei gorjene o poate face o sclipire a singurului „pianist“ apt din lot, Ilie Iordache, starea terenului, norocul sau dispoziţia de joc a adversarului. „Tot timpul am jucat în zonă şi nu schimbăm modul de abordare pentru că a dat roade până acum. Este un meci în care norocul îşi va pune amprenta. Este un joc ce poate fi influenţat de mulţi factori, unul special. Întâlnim campioana şi aş vrea să-i văd pe băieţi montaţi, într-o stare de concentrare maximă. Noi avem cărăuşi în echipă care pot să care pianul, însă doar Iordache poate să cânte puţin la el. Să dea Domnul să dea iar gol ca în sezonul trecut, să-l considere naş cei de la Cluj“, a afirmat Cîrţu.
Tehnicianul oltean are o întreagă listă cu jucători de-ai CFR-ului de care se teme, iar primul este Eugen Trică, fotbalist descoperit de Cîrţu. „Mi-e frică de Trică pentru că este jucătorul care mi-a dat gol pe unde m-a prins. Mă sună destul de des, ţine la mine, pentru că am fost antrenorul care l-a promovat. Îmi pare rău când pierde echipa mea, dar mă bucur că nu m-am înşelat cu el. Dubarbier, Culio, Peralta, Kone sunt şi ei periculoşi, pot să vină cu execuţii ieşite din tipar. CFR Cluj este o echipă matură, riscă destul de puţin şi-ţi lasă puţine situaţii de finalizare. Trebuie să ai o jumătate de ocazie şi să dai două goluri dacă vrei să câştigi cu ei“, a mai spus Cîrţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS