12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDor de primăvară

Dor de primăvară

Până să ajungă în Cupa UEFA şi să aspire la un loc în primăvara europeană, Ştiinţa trebuie să treacă de Pandurii pentru a se califica în sferturile Cupei României, fază în care nu a mai acces din sezonul 2004-2005, când craiovenii au retrogradat.

La aproape o lună de la întâlnirea din campionat, cele două echipe ale Olteniei, Universitatea Craiova şi Pandurii Târgu Jiu, se vor afla din nou faţă în faţă, de data aceasta în optimile de finală ale Cupei României. Confruntarea din Liga I a fost câştigată cu 2-0 de elevii lui Nicolo Napoli, craiovenii dorind să repede isprava şi astăzi, la Piteşti, teren care le-a fost mai mereu prielnic în întrecerea KO. Ştiinţa abordează această fază din postura de echipă favorită, locul trei ocupat în campionat şi lipsa problemelor de lot oferindu-le alb-albaştrilor din Bănie prima şansă la calificarea în sferturile competiţiei. Cupa este însă cunoscută ca o întrecere a surprizelor, aşa că, pentru a te califica, trebuie să-ţi iei toate măsurile de precauţie. Aşa stau lucrurile şi în tabăra Universităţii, care va aborda cu toată atenţia disputa cu Pandurii. Oficialii grupării craiovene ştiu că este greu să învingi de două ori o echipă antrenată de Sorin Cîrţu, chiar dacă gorjenii au destule probleme de efectiv. Însă, dorinţa de a ajunge în primăvara Cupei României după o pauză de patru ani este atât de mare încât craiovenii au trecut pe plan secund derbiul de sâmbătă cu Rapid.
În ultimii zece ani, Craiova a mai depăşit faza optimilor de trei ori, de două ori disputând finala, în 1998 (0-1 cu Rapid) şi 2000 (0-2 cu Dinamo), o dată ajungând până în semifinale, în sezonul negru 2004-2005, când alb-albaştrii au fost opriţi din drumul spre ultimul act de Farul după o dublă manşă, 0-1 la Constanţa şi 2-1 în Bănie. Anul trecut, Ştiinţa a fost eliminată în şaisprezecimi chiar de Pandurii, gorjenii impunându-se cu 1-0, după ce câştigaseră şi în campionat cu 2-0. Atunci, Pandurii s-a oprit în sferturi. Cea mai mare performanţă a gorjenilor în Cupă s-a înregistrat însă în 2006-2007, când au ajuns până în semifinale, unde au fost învinşi cu 2-0 de Rapid, giuleştenii eliminând atunci, în optimi, pe Universitatea (scor 1-0).

Calificarea, cadoul pentru Sorin Cîrţu

Pandurii este buturuga mică în disputa cu Universitatea, postură care le convine însă gorjenilor. „Este foarte bine că plecăm cu şansa a doua. Înseamnă că nu va fi nici o dezamăgire dacă pierdem calificarea. Situaţia din clasament şi forma arătată de Craiova în ultimul timp o recomandă ca favorită.
Dar nici Pandurii nu traversează o perioadă rea de când a venit Sorin Cîrţu, pentru că am obţinut trei victorii, două egaluri şi o înfrângere. Fotbaliştii sper să fie convinşi că au o şansă“, a declarat preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu. 
Acesta speră ca jucătorii să-i facă o bucurie tehnicianului Sorin Cîrţu, care îşi serbează astăzi ziua de naştere, şi să se califice în optimile Cupei României, deşi gorjenii sunt cu gândul şi la meciul de sâmbătă cu Farul. „Jucătorii trebuie să-i facă o surpriză plăcută lui Cîrţu, o calificare dublată de o victorie la Constanţa. Dacă am fi obţinut cele trei puncte cu Gloria pentru noi ar fi fost situaţia mult mai uşoară. Aşa ne gândim foarte mult şi la meciul cu Farul“, a mai spus Condescu. Sorin Cîrţu a convocat pentru cele două jocuri din această săptămână, cu Craiova şi Farul, pe toţi cei 19 jucători apţi. Sergiu Mândrean nu a făcut deplasarea, acesta fiind nevoit să facă o pauză de şapte zile, acuzând probleme la genunchi. Alături de Mândrean, alţi şase fotbalişti sunt indisponibili: Tremonti, Liviu Mihai, Păcurar, Vasilache, Tilincă şi Arrieta.
Jocul de astăzi va fi arbitrat de Alexandru Deaconu, centralul bucureştean oficiind şi la partida de campionat dintre Ştiinţa şi Pandurii, disputată pe 19 octombrie, în cadrul etapei a 11-a.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

33 COMENTARII