22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRoma a profitat de neatenţia londonezilor

Roma a profitat de neatenţia londonezilor

„Albaştrii“ au tratat cu superioritate trupa lui Luciano Spaletti şi au părăsit cu capul plecat „Stadio Olimpico“.

În meciul disputat marţi seară, pe arena „Olimpico“ din capitala Italiei, în cadrul Grupei A a Ligii Campionilor, AS Roma a învins, cu 3-1, pe Chelsea Londra, infirmând astfel toate „calculele hârtiei“. Deşi era într-o criză profundă de multă vreme, trupa lui Luciano Spaletti a profitat de faptul că echipa londoneză a tratat-o cu superioritate şi a obţinut o victorie preţioasă, care a urcat-o pe locul al doilea în Grupa A, cu şase puncte, cu unul mai puţin decât lidera Chelsea. Atacantul ivorian al „albaştrilor“, Didier Drogba, a recunoscut că el şi coechipierii săi i-au luat la „preţ de matineu“ pe romani, crezându-se învingători înainte de începerea partidei.
„Am fost naivi şi am căzut în capcana pe care ne-a întins-o Roma. Am crezut că întâlnim o formaţie cu probleme, aflată în criză, dar care a dovedit contrariul. Am luat golurile şi am pierdut acest meci foarte uşor“, a spus Drogba.
Spre încântarea celor 40.000 de spectatori prezenţi pe arena din capitala Italiei, AS Roma a deschis scorul în minutul 34, prin veteranul Cristian Panucci, care a reluat în plasă, din careul mic, centrarea lui Cicinho. După pauză, internaţionalul muntenegrean Mirko Vucinic a realizat „dubla“ (în minutele 48 şi 58), iar căpitanul londonezilor, John Terry, a marcat ultimul gol al întâlnirii, în minutul 75. Oaspeţii au rămas în inferioritate numerică în minutul 81, când mijlocaşul lusitan Deco a fost eliminat după ce a primit al doilea cartonaş galben.

Scolari: Am făcut prea multe erori tactice

Tehnicianul brazilian al lui Chelsea, Luiz Felipe Scolari, a spus că înfrângerea în faţa Romei a fost cauzată de greşelile individuale ale jucătorilor săi. Antrenorul „albaştrilor“ a adăugat că nu este îngrijorat în privinţa calificării, deoarece echipa sa mai are nevoie doar de trei puncte pentru a accede în faza următoare a Ligii Campionilor.
„Nu am evoluat bine. Am făcut prea multe erori tactice şi le-am lăsat italienilor spaţii foarte mari, de care au ştiut să profite. Am dominat începutul întâlnirii, dar golul lui Panucci ne-a tăiat elanul de până atunci. După ce a deschis scorul, Roma a controlat partida şi a fost foarte periculoasă pe contraatac. Dacă am fi marcat noi primii, cred că am fi câştigat. Totuşi, nu sunt foarte îngrijorat, pentru că mai avem nevoie de trei puncte pentru a ne califica în optimile competiţiei“, a afirmat tehnicianul brazilian.

Spaletti: Am fost uniţi şi am câştigat

Antrenorul lui AS Roma, Luciano Spaletti, s-a declarat încântat de evoluţia echipei sale, apreciind efortul colectiv pe care l-au depus fotbaliştii formaţiei italiene.
„Toţi jucătorii s-au achitat de sarcinile lor tactice. Mijlocaşii noştri au făcut un travaliu impresionant, graţie căruia Totti şi Vucinic au avut spaţii mai mari, de care au profitat. A contat foarte mult faptul că în toată această perioadă dificilă am rămas uniţi. Vreau să îmi felicit întreaga echipă pentru efortul colectiv de care a dat dovadă. Sper ca după această victorie să avem continuitate“, a spus Spaletti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS