10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnescu, liber să joace împotriva gorjenilor

Enescu, liber să joace împotriva gorjenilor

Mijlocaşul bistriţenilor, Andrei Enescu, este deţinut în coproprietate de Pandurii şi Gloria Bistriţa, însă poate evolua sâmbătă, la Târgu Jiu, contra echipei lui Sorin Cîrţu.

Achiziţionat în vara anului 2006 de la Steaua contra sumei de 48.000 de euro, fotbalistul Andrei Enescu a avut apariţii sporadice în tricoul pandurilor, sub comanda lui Eugen Neagoe. Pus mereu pe lista de transferuri de fostul tehnician, Enescu a ajuns în acest sezon la Gloria Bistriţa, iar de câteva etape este titular în echipa condusă de Ovidiu Sabău. „Andrei Enescu nu este doar apreciat la Gloria. Joacă şi bine şi este în cea mai bună formă în ultimele etape. Nu a confirmat la Târgu Jiu pentru că antrenorul care a fost aici nu a crezut în potenţialul lui. De aceea l-am lăsat să plece la o echipă unde antrenorul a avut încredere în el, dar şi Bistriţa a crezut la un moment dat că nu mai are nevoie de unii jucători, care apoi au confirmat la noi“, a afirmat preşedintele Condescu.
Acesta susţine că Andrei Enescu este deţinut în coproprietate de Pandurii şi Gloria, însă nu are nici o clauză care să-i interzică să evolueze contra grupării gorjene. „Enescu este 50 la sută proprietatea noastră. Poate să joace, nu are vreo clauză în acest sens. Doar Dinamo vine cu idei de genul ăsta, ca fotbaliştii care au evoluat la ei să nu joace contra lor. Enescu este la Gloria Bistriţa, aşa că trebuie să joace pentru echipa lui. Cota sa va creşte jucând bine constant“, a mai spus Condescu.  

Afaceri între panduri şi bistriţeni

Preşedintele pandurilor consideră că a făcut o afacere bună transferând la Târgu Jiu mai mulţi fotbalişti de la Gloria Bistriţa şi speră ca echipa lui Sorin Cîrţu să obţină sâmbătă a treia victorie în Liga I contra grupării ardelene. „Nu este un meci special din cauză că avem opt ex-bistriţeni în echipă. Am luat jucători de la Gloria pe bani. Tot ce a fost până acum între noi şi ei a fost o afacere. Orice fotbalist care vine de la Gloria nu pierde absolut nimic din punct de vedere material faţă de jucătorii pe care îi iei de la echipele din Bucureşti. Am bătut pe Bistriţa de două ori la Târgu Jiu, în primul an cu 2-1 şi apoi cu 1- 0. Din şase meciuri am câştigat de două ori. Sâmbătă trebuie să obţinem victoria. Mă bazez pe echipă şi pe forma bună arătată în ultimele partide“, a declarat Condescu.
Optimist, şeful pandurilor este convins că echipa lui Cîrţu va încheia turul cu minimum 21 de puncte, asta însemnând că va mai obţine şase puncte în ultimele patru etape, cu Gloria Bistriţa şi CFR Cluj, acasă, Farul şi Oţelul Galaţi, în deplasare. „Mai sunt 12 puncte puse în joc. Vom încheia turul cu minimum 21 de puncte“, a precizat Condescu.
Conducerea clubului Pandurii a programat marţi o şedinţă foto cu echipa lui Sorin Cîrţu, la care au participat şi jucătorii accidentaţi, Liviu Mihai, Păcurar, Vasilache, Tremonti şi Tilincă. Singurul care a lipsit a fost spaniolul Ibon Perez Arrieta, plecat din ţară. Fotografiile vor fi folosite la editarea calendarelor pe 2009. Ultima poză de grup fusese realizată în 2006, când antrenor era Eugen Neagoe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS