15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBordeaux a risipit speranţele CFR-ului

Bordeaux a risipit speranţele CFR-ului

Echipa lui Trombetta are şanse minime să mai ajungă în primăvara europeană după ce a pierdut al doilea meci consecutiv cu Bordeaux.

CFR Cluj era în urmă cu o lună ca şi calificată în primăvara europeană, după prestaţiile din meciurile cu Roma şi Chelsea, dar străinii care evoluează la formaţia din Gruia au fost cuprinşi de o criză de „românism“ fotbalistic în dubla manşă cu Bordeaux, nereuşind să-şi treacă în cont nici un punct. Ultimul episod din duelul cu francezii s-a consumat marţi seară, când Girodins s-a impus pe arena „Dr. Constantin Rădulescu“ cu 2-1, dând dovadă de mai multă maturitate în joc, cu toate că nici ei nu sunt obişnuiţi cu o competiţie de asemenea anvergură. Antrenorul gazdelor, Maurizio Trombetta, nu s-a putut baza pe cel mai tehnic jucător al lui, Eugen Trică, şi, odată cu absenţa lui, a dispărut şi fantezia gazdelor în jocul la mijlocul terenului.

Francezii au început tare

Elevii lui Laurent Blanc au început tare şi tabela arăta, în minutul 6, 1-0 în favoarea lor, graţie unui gol semnat de Gourcuff, care din şase metri a împins în plasă mingea primită de la Goufran de pe partea dreaptă.
CFR a reuşit o egalare spectaculoasă, după numai trei minute, când Culio a centrat din lovitură liberă de pe partea stângă, mingea s-a lovit de un adversar şi a ajuns la Dani, care a reluat în vinclu, dar au fost lipsiţi de şansă. În minutul 28, echipa lui Trombetta putea prelua conducerea, după un corner executat de Culio, dar Cadu a greşit reluarea din faţa porţii goale, iar execuţia acrobatică a lui Kone a fost scoasă în corner de Chalme. Zece minute mai târziu, Bordeaux a obţinut o lovitură liberă de la 20 de metri, iar brazilianul Wendel a transformat în stil de mare jucător, lăsându-l spectator pe Stăncioiu, care a reproşat coechipierilor din zid că nu au sărit în momentul şutului pentru a reduce şansele sud-americanului de a înscrie. În minutul 39, CFR Cluj a solicitat o lovitură de la 11 metri, după ce mingea centrată de Culio a atins mâna unui jucător francez. Şi Bordeaux avea să facă acelaşi lucru în repriza secundă, la un presupus henţ al lui Panin.

Lipsiţi de inspiraţie în partea secundă

CFR Cluj a început în ofensivă repriza a doua, întreaga echipa a lui Laurent Blanc fiind împinsă în propria jumătate de teren. Chiar şi în aceste condiţii, francezii au rezistat presiunii, ieşind periculos pe contraatac de mai multe ori prin Gourcuff sau Chamakh. În minutul 57, Peralta a ratat o mare ocazie pentru CFR, lovitura sa de cap din interiorul careului fiind respinsă cu un reflex salvator de portarul Valverde.
A urmat un sfert de oră în care Bordeaux a închis bine spaţiile şi i-a lăsat pe clujeni să se zbată undeva la 25-30 de metri de poarta lor, fără să reuşească să-şi creeze vreo şansă de gol.
Trombetta a decis în minutul 75 să împrospăteze mijlocul terenului şi l-a introdus pe Deac. Acesta a adus un plus de fantezie şi prospeţime în jocul clujenilor, dar nu a fost suficient pentru a schimba scorul de pe tabelă. În finalul meciului, scorul putea deveni, totuşi, 2-2, dar şutul argentinianului Dubarbier din afara careului a fost respins în corner de Valverde. La faza următoare, francezii au scăpat pe contraatac, iar mingea expediată de Chamakh a fost atinsă de portarul Stăncioiu şi a lovit bara. După înfrângerea în faţa lui Bordeaux, CFR a trecut pe ultima poziţie în grupa A a Ligii Campionilor şi are şanse mici să mai prindă chiar şi locul al treilea.

 Liga Campionilor, faza grupelor

Marţi seară s-au jucat opt meciuri din grupele Ligii Campionilor, care s-au încheiat cu următoarele rezultate: Grupa A: CFR Cluj – Girondins Bordeaux 1-2, AS Roma – Chelsea 3-1. Clasament: 1. Chelsea – 7p, 2. AS Roma – 6p, 3. Bordeaux – 6p, 4. CFR Cluj – 4p. Grupa B: Anorthosis – Inter 3-3, Werder Bremen – Panathinaikos 0-3. Clasament: 1. Internazionale – 8p, 2. Anorthosis – 5p, 3. Panathinaikos – 4p, 4. Werder Bremen – 3p. Grupa C: Sporting Lisabona – Şahtior Doneţk 1-0, FC Barcelona – FC Basel 1-1. Clasament: 1. FC Barcelona – 10p, 2. Sporting – 9p, 3. Şahtior – 3p, 4. Basel – 1p. Grupa D: FC Liverpool – Atletico Madrid 1-1. Olympique Marseille – PSV Eindhoven 3-0. Clasament: 1. Atletico – 8p, 2. Liverpool – 8p, 3. Marseille – 3p, 4. PSV – 3p.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS